.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Місцеві вибори 31 жовтня 2010 року

Міліцейський «Беркут» застосував силу проти на нардепів Власенка та Бондарєва. Фото. Аудіо

Berkut shtovhae Vlasenka02-10-2010
На фото беркутівці Ц’ялик та Складаний штовхають нардепа Сергія Власенка

2 жовтня 2010 року на засідання Київської обласної виборчої комісії не допустили журналістів, народних депутатів та усіх суб’єктів виборчого процеса.

О 19.00 у адмінбудинку на пл. Лесі Українки, 1 у 740 кабінеті розпочалося засідання Київської обласної виборчої комісії, на якому мали були розглядатися питання про реєстрацію кандидатів у депутати у багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Київської обласної ради на виборах 31 жовтня 2010 року, рішення про єдину нумерацію виборчих дільниць на території Київської області.

Ще до початку засідання, посилаючись на усне розпорядження голови облвиборчкому Київщини Дмитра Деревенця,  «беркутівці» змусили залишити залу засідання редактора газети «Молодіжні Хроніки», журналіста опозиційного інтернет-видання Sprotiv.org Вадима Гладчука. Посилання Гладчука на статтю 27 частину 9 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» у якій зазначено, що «на засіданнях виборчої комісії мають право бути присутніми представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації)», а відтак розпорядження Дмитра Деревенця про допуск на засідання лише членів комісії є незаконним «правоохоронці» не схотіли слухати.

На початку 7 години вечора, коли народні депутати Констянтин Бондарєв та Сергій Власенко намагалися потрапити на засідання Київської обласної виборчої комісії двоє бійців спецпідрозділу «Беркут» молодші сержанти міліції Олександр Ц’ялик та Вадим Складаний застосували грубу фізичну по відношенню до цих народних обранців. Незважаючи на пред’явлення посвідчення народних депутатів беркутівці видмовлялися їх допустити у 740 кабінет. Коли Бондарєв та Власенко спробували пройти до зали засідання облвиборкому, сержанти, застосовуючи грубу фізичну силу, почали штовхати нардепів-бютівців. Лише крики та нагадування «беркутівцям» свідками міліцейського свавілля закону про статус народних депутатів дозволили уникнути більш маштабного побиття парламентарів майстрами гумового кийка.  

Після того як нардепи Бондарєв та Власенко потрапили на засідання Київської обласної виборчої комісії голова виборчкому оголосив перерву, яка тривала декілька годин.

За цей час народні депутати Сергій Власенко та Констянтин Бондарєв встигли поспілкувався з головою облвиборчкому Дмитром Деревенцем та особисто наполягали на допущенні на засідання журналіста Вадима Гладчука і депутата Київської облради, голови фракції «Батьківщина» Володимира Падрєзова. Але цей нещодавно прописаний у Київській області мешканець Запоріжчини відмовив народному депутату у задоволенні його законних вимог, заявивши, що комісія має ухвалити колективне рішення про дозвіл на присутність журналістів на засіданні облвиборчкому. Аудіозапис.   

О 22 годині комісія, підготувавши порядок денний, продовжила своє закрите засідання . Як повідомив народний депутат Констянтин Бондарєв облвиборчком зареєстрував клон «Батьківщини» з Банкової під керівництвом Володимира Майбоженко, виключеного з лав партії за зраду та співпрацю з Партією регіонів. Водночас на секретному засіданні Київської обласної виборчої комісії було ухвалено незаконне рішення про відмову в реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, включених до виборчого списку від Київської обласної організації політичної партії «Партія Народний порядок» з виборів депутатів Київської обласної ради на виборах 31 жовтня. Нагадаємо, що до першої п’ятірки «Партії Народний порядок» на обласній конференції 27 вересня були включені Вадим Гладчук (редактор інтернет-видання Sprotiv.org), Юрій Шеляженко (редактор газети «Правдошукач»), Олексій Сорокін (інтернет-газета ForUm), Валентин Ковальский (журналіст газети «Київська правда») та Олег Чеховский (засновник ГК «Чех»).

Депутат Київської облради, голова фракції «Батьківщина» Володимир Падрєзов прокоментував події у Київській обласній виборчій комісії. Аудіозапис.

Редактор Спротива Вадим Гладчук зареєстрував у Печерському райвідділі міліції заяву про перешкоджання журналістській діяльності з боку голови Київського облвиборчкому Дмитра Деревенця.

perehk 02-10-2010-1

3 жовтня 2010 року о 19.00 відбудеться чергове засідання Київської обласної виборчої комісії (пл. Лесі Українки, 1 каб. 805). Запрошуються журналісти.

 

Дмитро Федорчук

 

Читайте також:

Добро пожаловать на выборы! Но в избирком журналистам вход запрещён…

Партія регіонів почала вибори на Київщині з використання адмінресурсу

В первой пятерке Партии Народный порядок — четверо журналисты. Фоторепортаж

ЦЕ ЦІКАВО

  • Кандидат в мэры Святогорска Андрей Киселев объявит на Банковой голодовку против фальсификации выборов
  • Анонс прес-конференції: «Партія Народний порядок проти фальсифікації виборів у Донецькій та Київській областях»
  • Дмитрий Федоренко: мой девиз – власть под прицелом журналистов!
  • Дмитрий Ратников в вопросах и неответах
  • Міліцейський «Беркут» застосував силу проти на нардепів Власенка та Бондарєва. Фото. Аудіо
  • В первой пятерке Партии Народный порядок – четверо журналисты. Фоторепортаж
  • Ликвидация райсоветов Киева за 6 месяцев до выборов незаконна
  • На Банковій відбудеться мітинг проти ліквідації районних рад та скасування виборів у Києві
  • Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві
  • Партия Народный порядок – ищет честных кандидатов в депутаты
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов