.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Компанія друга Путіна видобуває українську сировину для російської зброї, – розслідування Радіо Свобода. Відео

Дочірня компанія фірми російського олігарха та друга президента РФ Володимира Путіна Олега Дерипаски видобуває з українських надр кварцит, який перевозить до Росії для використання в російському оборонному комплексі, йдеться у розслідуванні «Схеми: Корупція в деталях» на Радіо Свобода, повідомляє НБРУ.

«Дочкою» російської компанії Дерипаски «Русал» є кіпрська компанія United Company Rusal Silicon Limited, яка із 2011 року є власником українського ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів», де безпосередньо і видобувається цінний для оборонки ресурс – кварцит.

Дерипаска з травня минулого року перебуває під санкціями РНБО. Йому заборонено відвідувати Україну та вести фінансову діяльність. У цьому переліку є і компанія «Русал». Проте видобуток кварциту здійснюються через кіпрську компанію, яка під санкції не потрапила.

На російські заводи щотижня відправляють сотні тон унікального українського мінералу, що становить майже весь обсяг видобутку за рік. Натомість українським підприємствам кар’єр продає лише невеликі об’єми, здебільшого – дрібний щебінь.

У 2018 році український кварцит купили два російські підприємства, одне з яких «Кремний-Урал» належить Дерипасці. Близкьо половини видобутих кварцитів поїхало на Новолипецький металургійний комбінат Володимира Лісіна, теж російського олігарха.

З 2018 року російський олігарх Олег Дерипаска разом із трьома компаніями, які перебувають у його власності, перебуває у санкційному списку України.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов