.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Світовий конгрес українців проти легалізації червоного прапора режимом Януковича

Світовий конгрес українців обурений рішенням Верховної Ради про офіційне використання червоного прапора поряд із державним на День перемоги.

Відповідне повідомлення СКУ поширив у п’ятницю, 6 травня 2011 року, повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

Конгрес висловлює обурення у зв’язку зі схваленням змін до закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років», що вводять в ужиток нове поняття «Прапор Перемоги», яким є червоний прапор зокрема з зображенням зірки та серпа і молота, а також зобов’язують здійснювати «офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з державним прапором України».

«СКУ глибоко стривожений політичною незрілістю та національною несвідомістю народних депутатів, які на 20-му році незалежності України прийняли зміни до Закону щодо легалізації червоного прапора», — йдеться у заяві.

«Цим самим вони уможливили пропагування в Україні символіки радянської імперії, тоталітаризм якої засудило міжнародне співтовариство, та заявили про бажання повернути Україну до комуністичного авторитарного режиму», — вважають у СКУ.

Світовий Конгрес Українців представляє інтереси більше 20 мільйонів українців та об’єднує в своєму складі українські організації з 32-ох країн світу. Заснований у 1967 році, СКУ був визнаний неурядовою організацією в Економічній та Соціальній Раді Організації Об’єднаних Націй у 2003 році.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов