.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Місцеві вибори 31 жовтня 2010 року

Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві

pozov-pnpПолітична партія «Партія Народний порядок» оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Київської міської ради від 25 серпня 2010 року «Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ». Як заявляли в.о. голови КМДА Олександр Попов та секретар Київради Олесь Довгий, це рішення прийнято з метою ліквідації районних рад у місті Києві.

«В цивілізованих демократичних країнах є таке поняття – grass roots, в перекладі на українську корені трави. Це означає справжнє самоврядування, коли люди безпосередньо можуть наводити порядок в своєму районі, в місті та в державі. Якщо прибрати можливість політичної самореалізації активних громадян на найнижчому рівні – у мільйонних містах це рівень району – тоді ви вб’єте справжню демократію. Ми будемо боротись за районні ради в Києві!» – заявив журналістам голова голова політичної ради партії Андрій Древицький.

«Я сам уродженець Донбасу і добре пам’ятаю дискусії щодо ліквідації районних рад в Донецьку. Це вигідно нечистим на руку чиновникам та казнокрадам, які хочуть уникнути громадського контролю з боку депутатів, представників територіальних громад» – стверджує політик, — «Слава Богу, в шахтарському краї демократія та здоровий глузд перемогли. Районні ради продовжують працювати на благо донеччан. Це демократично і економічно вигідно, бо депутату районної ради не треба платити зарплатню. Він працює на громадських засадах, витрачає власний час, енергію, а часто і гроші на вирішення проблем мешканців району. Водночас чиновники знаходяться під його пильним оком».

Редактор опозиційного інтернет-видання Sprotiv.org Вадим Гладчук вважає, що Партія регіонів хоче ліквідувати районні ради в Києві, бо більшість киян ніколи не проголосують за цю партію: «Янукович не виконує свої передвибочі обіцянки щодо тарифів, соціального захисту, пенсійного забезпечення, податкових канікул для підприємців. Тому перспективи його партії на місцевих виборах в Києві незначні. А фальсифікувати вибори в столиці, під боком у представництв ОБСЄ і ООН, якось незручно. От і вирішили скористатись адмінресурсом по-іншому: щоб усунути киян від влади та поставити на чолі міської адміністрації свою маріонетку, продавлюють ліквідацію районних рад. Що характерно, 16 перебіжчиків з Блоку Юлії Тимошенко теж допомогли нищити магдебурзьке право киян».

За словами представника ПНП в суді Юрія Шеляженка, рішення Київської міської ради від 25 серпня 2010 року «Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» є нечинним, оскільки регламентом встановлена норма про особисте голосування депутатів, а свідки стверджують, що під час голосування за це рішення в залі було менш ніж 50 депутатів з 120, тобто, за рішення особисто не проголосували більшість депутатів.

«Крім того, статтею 7 Закону України „Про столицю України – місто-герой Київ“ визначено, що система місцевого самоврядування у місті Києві включає районні ради. Ліквідація районних у місті Києві рад рішенням Київської міської ради незаконно виключила б райони з системи місцевого самоврядування у місті Києві. Крім того, зазначена норма закону закріплює певний обсяг існуючих прав і свобод громадян обирати та бути обраними депутатами районних у місті Києві рад. Внесення змін до Закону України „Про столицю України – місто-герой Київ“, які б уможливили ліквідацію районних у місті Києві рад, звузило б цей обсяг існуючих прав і свобод людини і громадянина всупереч статті 22 Конституції України» – стверджує Юрій Шеляженко.

 

Марина Різенко

 

Читайте також:

Подельники диктатора Януковича признали, что без выборов захватили власть в Киеве

Черновецький та регіонали хочуть незаконно ліквідувати у Києві райради та скасувати вибори?

Райради у Києві регіонали ліквідують з повною фальсифікацією. Фотокопія проекту рішення

ЦЕ ЦІКАВО

  • Кандидат в мэры Святогорска Андрей Киселев объявит на Банковой голодовку против фальсификации выборов
  • Анонс прес-конференції: «Партія Народний порядок проти фальсифікації виборів у Донецькій та Київській областях»
  • Дмитрий Федоренко: мой девиз – власть под прицелом журналистов!
  • Дмитрий Ратников в вопросах и неответах
  • Міліцейський «Беркут» застосував силу проти на нардепів Власенка та Бондарєва. Фото. Аудіо
  • В первой пятерке Партии Народный порядок – четверо журналисты. Фоторепортаж
  • Ликвидация райсоветов Киева за 6 месяцев до выборов незаконна
  • На Банковій відбудеться мітинг проти ліквідації районних рад та скасування виборів у Києві
  • Партія Народний порядок оскаржила до суду ліквідацію районних рад у місті Києві
  • Партия Народный порядок – ищет честных кандидатов в депутаты
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов