.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

У суді показали нові кадри розстрілів беркутівцями на Майдані. Відео

Berkut-strilyae8-500x375

 

У Святошинському суді триває розгляд справи п’яти екс-беркутівців, яких звинувачують у масових розстрілах активістів на вулиці Інститутській у лютому 2014 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

13 вересня 2016 року, розглядали епізоди, пов’язані із двома вбитими Героями Небесної Сотні.

Одного з активістів, Володимира Мельничука, застрелили біля Жовтневого палацу близько 17 години. Тоді активне протистояння між «майданівцями» та силовиками вже завершилося.

На судовому засіданні всьоме переглядали один і той саме фрагмент відео. На ньому беркутівець розстрілює беззбройного і беззахисного киянина Володимира Мельничука на очах у активістів та його дружини.

За даними експертизи, в чоловіка стріляли кулями калібру 8-9 міліметрів, тобто з автоматів Калашникова. Шансів вижити у героя не було.

«Поранення виникло від дії кулі внаслідок вогнепального пострілу. Можна припустити, що розмір кулі становив 0,8 — 0,9 сантиметрів. Ознак пострілу з близької дистанції не виявлено», — зазначає суддя Сергій Дячук.

Обвинувачені, натомість, брешуть, що стріляли невідомі з готелю «Україна».

Втім цього разу обвинувачення має ще одне, не оприлюднене досі відео. Його фіксували камери відеоспостереження встановленні на будівлі в Національному банку. Після його демонстрації беркутівці вже не наполягають на пострілах з готелю «Україна», а лише стверджують, що з-за бетонних барикад стріляли й інші спецпризначенці.

Як стало відомо, попри спротив беркутівців, суд задовольнив клопотання захисту, який просив встановити точний час останньої у житті Мельничука розмови. Перед смертю він говорив із матір’ю.

У причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві повідомлені про підозру 26 «беркутівців», з них п’ятеро заарештовані, триває судовий розгляд. 20 «беркутівців» втекли у Росію.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов