.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Сфальшоване судове рішення? Рівне як дзеркало країни. 2 фото. Колаж

sprava-Koc1-500x360

Історія 16-річної Даши Коцюруби з Рівного, яка вийшла разом з другом на центральну площу міста Рівного стала топ темою 25-26 травня, не дивлячись на надмірно насичене інформаційне поле зараз.

Нагадаю, що Дашу та Рому затримали, склали на них протокол про адмінправопорушення за «порушення порядку мирного зібрання», а потім ще не маму Даші (Наталия Савчук) за невиконання нею батьківських обов`язків. Я ретельно описувала те, чи було насправді порушення тут: https://www.facebook.com/100001124463989/posts/2214392758608185?sfns=xmwa

Даша послідовна в своїй позиції, її тиждень до цього 19 квітня затримували за розповсюдження листівок і склали протокол по статті 212-13 адмін кодексу. Однак своїм рішенням суддя Рівенського міського суду Сидорук Є.І. запевнив: «Провадження закрити у зв’язку з відсутності подій і складу адміністративного правопорушення» (фото 1).

Але тут відбувається чергове порушення зі сторони поліції міста Рівне по відношенню до активістів і через резонанс у ЗМІ сам очільник Нацполіціі Сергій Князєв коментує ситуацію. Адже ситуацію порівнюють з часами Януковича, а під сумнів потрапляє вся реформа відомства. Але Князєв не каже про потребу провести службове розслідування чи про «пєрєгіби на мєстах». В коментарі hromadske.ua віе каже: «… хочу наголосити, що саме цих громадян в квітні місяці доставляли працівники поліції за аналогічний вчинок адміністративного правопорушення. Тоді адміністративний протокол був складений, суд рівненський місцевий виніс рішення, де визнав дії працівників поліції законними, тому що він наклав стягнення на правопорушників. Навіть можу сказати яке – зауваження. І тому я так розумію, що це таки трішки заполітизована історія…».

Очільник поліції збрехав двічі. Протоколи по цим двом інцидентам складені по різних статтях (незаконна агітація та порушення порядку проведення митних зібрань відповідно), а суд навпаки сказав, що не вбачає в діях Дар’ї Коцюруби складу правопорушення.

sprava-Kocurubi2-500x226

Але, далі почали відбуватися дива, які можливі, напевно, тільки на пострадянському просторі. Суд каже, що видав на руки не рішення, а проект рішення, а справжня рішення саме таке, яке озвучив Князєв. І, не дивлячись, що рішення немає в судовому реєстрі, «правильне» (фото 3) рішення якимось чином з`являється у комунікаційника поліції, а не у сторін процесу. Виходить, що суд видав з печаткою та підписами два абсолютно різних документи, в різні дні, на потребу політичній ситуації.

sprava-Kocurubi3-500x248

Ще раз, щоб ви правильно зрозуміли. Суд і поліція на найвищому рівні займаються підробкою документів, щоб боротися з 16-річною дівчиною в Рівному.

Активісти очікують суд по протоколам, складеним 25 травня на Дашу та її маму Наталю, паралельно готують скаргу до ДБР на працівників поліції, а тепер ще й скаргу на суддю по 366 статті Кримінального кодексу по «службовому підробленню» документів в суді.

Я буду 6 червня в Рівному, разом обговоримо цю ситуацію. Треба болячи бити по руках, інакше в 2020 році на місцевих виборах це буде звичайна практика боротьби з опонентами руками поліції і залежних суддів.

#привітреформи #суд #нацполіція

Oleksandra Dvoretska, фейсбукsprotiv.org

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов