.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Пашинський Сергій

Скандальна фірма з оточення Пашинського таємно отримала 200 мільйонів від Міноборони

Pashinskyi-Sergyi8-470x500

В січні ТОВ «Українська бронетехніка» отримала 200 мільйонів гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин «Варта».

Про це заявив Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Гроші надійшли з рахунку Державної казначейської служби на приватний рахунок «Української бронетехніки», відкритий в «Ощадбанку».

ТОВ «Українська бронетехніка» маловідома приватна фірма, яка до 2015 року називалася ТОВ «Укрглавпак» і спеціалізувалася на виробництві тари з пластмаси.

Директор фірми Олександр Кузьма є родичом відомого в фармбізнесі Миколи Кузьми, який в 2014 році був помічником на громадських засадах Сергія Пашинського, голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

На початку 2000-их Микола Кузьма був помічником народної депутатки Раїси Богатирьової, на той час членкині Партії регіонів, яка пізніше стала Міністром охорони здоров’я.

У 2015 році у коментарі ЗМІ Микола Кузьма назвав себе ідеологом створення бронемашини «Варта».

«Таємна проплата без конкурсу поза Prozorro за автомобіль, який має кілька конкурентів на ринку України і про технічні характеристики якого вдосталь інформації в мережі Інтернет, свідчить про те, що Міноборони могло зробити свій вибір на користь „Варта“ під тиском політиків», — вважає Канєвський.

Як стало відомо, Міноборони намагається стягнути штрафні санкції з ТОВ «Українська бронетехніка» за недобросовісне виконання таємних контрактів в попередні роки.

Зокрема зараз Господарський суд Києва розглядає позов Міноборони про стягнення 6,67 млн гривень за порушення зобов’язань по контракту № 720/8/18/67 від 6 липня 2018 року. А з минулого року цей же суд розглядав інший позов про стягнення 458 тис гривень.

Нагадаємо, Автоскладальний завод №2 Компанії «Богдан Моторс» Олега Гладковського отримав 510 млн гривень також на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання автотранспорту.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Скандальна фірма з оточення Пашинського таємно отримала 200 мільйонів від Міноборони
  • #Пашинський нацькував Нацполіцію однопартійця Авакова на свою підлеглу Блистів, якій погрожував вбивством
  • На Пашинського відкрили кримінальну справу за погрозу вбивства
  • «Укроборонпром» та Пашинський засудять журналістів за публікацію про корупцію в оборонці
  • «Наживаются на войне»: Пашинского и Винника обвинили в «распиле» оборонки
  • Муженко заважає Пашинському з Народного фронту розкрадати майно ЗСУ, – Донік
  • Генпрокуратуру зобов'язали надати адвокату Хімікуса матеріали справи про стрілянину Пашинського
  • Стрілянина нардепа Пашинського: адвокат розповіла нові подробиці
  • Аваковщина. Справу про стрілянину депутата Пашинського закрили. Потерпілого притягують до адміністративної відповідальності
  • Аваковщина. У СІЗО повісили організатора побиття коханки Пашинського Тетяни Чорновол
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов