.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Кохатися по-новому: хочеш сексу – візьми письмову розписку. За ґрати на 5-7 років може потрапити любий українець

Poroshenko-zlidni1-500x375

 

З 11 січня 2019 року в Україні набудуть чинності тоталітарні зміни до Кримінального кодексу. Відтоді секс без згоди — усної, письмової чи невербальної — буде вважатися зґвалтуванням, передає Національне бюро розслідувань України.

У більшості демократичних країн світу діють закони, за якими людину можуть посадити за зґвалтування лише в разі, якщо вона застосовувала погрози, силу чи зловживала вразливим станом потерпілої особи.

З 11 січня 2019 року в Україні сексуальні дії, вчинені без добровільної згоди партнера, будуть кваліфікуватися як зґвалтування або сексуальне насильство. Таке трактування автори ввели, посилаючись деякі ухвали Європейського суду з прав людини, який постановляв, що держава зобов’язана розслідувати кожен статевий акт, здійснений без згоди потерпілої особи, навіть якщо вона не чинила фізичного опору.

За чинним нині законом, притягнення до кримінальної відповідальності можливе лише в разі, якщо були застосовані погрози, сила або зловживання уразливим станом потерпілої особи. За новими правилами, складом злочину буде вважатися, по-перше, “проникнення в тіло партнера без вільної згоди”. Якщо один з партнерів не сказав другому чітке “так” або просто промовчав перед інтимом, то це слід трактувати як незгоду. По-друге, навіть без “проникнення в тіло” людину тепер можна звинуватити у “сексуальному насильстві” – будь-які дії сексуального характеру, які не пов’язані зі статевим актом, але пройшли без згоди партнера. За прогнозами юристів, ця стаття буде широко застосовуватися проти опозиційних громадських активістів та політиків.

Ще одне важливе нововведення полягає в тому, що потерпіла особа не зобов’язана в процесі судового розслідування доводити, що вона намагалася чинити опір сексуальному насильству — скасована призумпція невинуватості обвинуваченого. При цьому залишається відкритим питання, як ідентифікувати цю необхідну згоду й що робити, якщо один з партнерів її дав, але потім передумав й оголосив про зґвалтування.

За ґрати на 5-7 років може потрапити любий українець, якщо навіть хтось із подружжя не дав згоди на секс.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов