.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Бахматюк Олег

БОРГ-МАТЮК: борги Бахматюка втричі перевищили вартість його бізнесу

bahmatuk-yaica21

 

Компанія UkrLandFarming за підсумками 2017 року отримала $658 млн доходу, що на 31% менше, ніж у попередньому році.

Таке зниження стало результатом скорочення виручки в сегменті дистрибуції сільгоспмашин та сільгоспсировини на 45%, до $157 млн. А дохід від рослинництва скоротився на 20%, до $278 млн, повідомляє антикорупційний портал «Гривна».

Чистий збиток UkrLandFarming упав на 9,4%, склавши $158,6 млн. Активи збільшилися на 2,8%, до $2,128 млрд.

Валовий прибуток у звітному періоді склала $62,6 млн (67%), EBITDA — $91,0 млн (44%). При цьому загальний борг збільшився на 5,3% і склав $1,758 млрд, чистий борг зріс на 6%, досягнувши $1,684 млрд.

Як коментує Олександр Паращій, керівник аналітичного відділу Concorde Capital, результати компанії за 2017 рік виявилися слабкішими, ніж у фінансовій моделі, підтвердженій аудиторами і представленій в кінці 2017 року деяким кредиторам.

За його словами, зараз все здається гіршим, ніж компанія очікувала рік тому. Це означає, що кредитори навряд чи будуть сильно розраховувати на умови реструктуризації боргу, пропоновані в грудні минулого року, в тому числі за облігаціями і UkrLandFarming, і Avangardco.

«Власники облігацій повинні також розглянути намір власника компанії Олега Бахматюка вирішити свої непогашені боргові питання з Національним банком України та Фондом гарантування вкладів — деякі з таких боргів не консолідуються UkrLandFarming, але, швидше за все, будуть погашені з його грошового потоку, — говорить Паращій. — Більш того, рішення проблем заборгованості державним органам може бути головним пріоритетом Бахматюка».

За оцінками Concorde Capital, додатковий борг Бахматюка перед державними органами (поза межами балансу UkrLandFarming) становить $500-600 млн, що призводить до того, що загальна заборгованість Бахматюка перед кредиторами компанії і українськими державними органами складає близько $2,3 млрд.

«Це приблизно в три рази більше, ніж справедлива вартість бізнесу Бахматюка, як ми оцінили у звіті за серпень 2016 року. В цілому продовжуємо дотримуватися позиції, що ніякої цінності в єврооблігаціях UkrLandFarming чи Avangardco немає», — резюмував фінансист.

UkrLandFarming станом на 2017 року має земельний банк в 570 тис. га. У його структуру входять 16 силосних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, 5 насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм з вирощування курей-несучок, 3 репродуктора, 3 селекційних господарства, 6 комбікормових заводів, завод з виробництва яєчних продуктів, склади тривалого зберігання яєць, цукрові заводи, м’ясокомбінати і 2 заводи з виробництва шкіри.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Мафіозі Олегу Бахматюку загрожує у США кримінальна справа про шахрайство на 1 мільярд доларів
  • НАБУ взялось за семерых подельников яичного мафиози Бахматюка по делу «ВиЭйБи Банка»
  • Справа мафіозі Олега Бахматюка: четверо адвокатів його сестри Наталії Василюк систематично не з'являються на судові засідання
  • Нацбанк oтcудил у кoмпaнии мошенника Бaxмaтюкa нeдвижимocть в Ивaнo-Фрaнкoвcкe
  • Суддя ВАКС Оксана Олійник залишила призупиненим слідство у справі мафіозі Бахматюка про заволодіння 1,2 млрд грн
  • Суд признал законными требования Укрэксимбанка к компании мошенника Бахматюка на 2,5 млрд гривен
  • Заарештовану птахофабрику мафіозі Бахматюка повторно виставили на продаж
  • Мошенник Бахматюк испугался, что его посадят, и принялся за манипуляции данными
  • Венедіктова проігнорувала засідання комітету ВР щодо незаконного закриття справи Бахматюка
  • Бахматюк корумпував Венедіктову? Офіс генпрокурора незаконно закрив справу VAB банку, коли вона перебувала на перегляді в апеляції Антикорупційного суду
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов