.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Порошенко Петро

#Roshen торгує з проросійським Придністров’ям за спиною у Молдови, – розслідування

Roshen-Lipetsk1-500x354

Кондитерська корпорація президента України Петра Порошенка «Рошен» продає свій товар придністровській компанії «Шериф», власник якої вважається головним бенефіціаром існування так званої «ПМР», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні RISE Moldova.

Згідно з ним, «Шериф» належить придністровському олігархові Віктору Гушану.

Журналісти з’ясували, що з тих пір як влада України ввела обмеження на торгівлю з окупованими Кримом і Донбасом, біля 300 українських компаній переключилися на західних сепаратистів і наторгували з так званою «Придністровською молдавською республікою» більш ніж на 100 мільйонів доларів.

Зокрема, Roshen з 2014 року по першу половину 2017 року наторгував з «Шерифом» на 3 мільйони доларів.

Журналісти показали виписку з митної бази даних України, яка доводить факт липневого експорту фірми «Рошен» до Придністров’я.

«Таких угод між компаніями українського президента і придністровського олігарха — сотні», — відзначають вони.

«Весь товар відправляли прямо до Придністров’я, тобто в обхід контролю Молдови. Це підтверджують як дані експорту з української митниці, так і у фірмі Tezaurus-VDS SRL, офіційному дистриб’юторі товарів „Рошен“ в Республіці Молдова», — йдеться в розслідуванні.

Журналісти відзначають, що хоч «влада» Придністров’я і заявляє про торгову блокаду регіону Києвом і Кишиневом, яка нібито активізувалася в 2014 році через конфлікт на сході України, «Шериф» зберегла позицію найбільшого імпортера українських товарів до самопроголошеної ПМР. Більш того, за останні кілька років частка цієї фірми в структурі україно-придністровського імпорту зросла в рази.

Журналісти RISE Moldova, проаналізувавши понад півмільйона експортних операцій з України, склали топ-20 найбільших торговельних партнерів «Шерифа» в період 2016 і першої половини 2017 року.

«Навіть за цей, порівняно короткий період, в першу десятку відправників товарів, крім фірми президента Порошенка, увійшли українські представництва таких світових гігантів як „Кока-кола“ і „Нестле“, — йдеться в статті.

Нещодавно український президент потрапив в інший скандал. З’ясувалося, що на початку 2018 року він таємно відпочивав на Мальдівах. Коли це спливло, в його адміністрації запевнили, що глава держави оплатив цю мандрівку власними коштами.

За підрахунками журналістів, президент витратив на відпустку щонайменше 500 тисяч доларів.

Після опублікування інформації про анонімний відпочинок президента журналісти »Схем» заявили про тиск і спроби зламу їхніх пошт і акаунтів у соцмережах і месенджерах.

У 2016 році журналісти «Схем» показали іспанську віллу Петра Порошенка.

ЦЕ ЦІКАВО

  • План Зеленского по Донбассу на руку путину: «Россия уже не агрессор», — #Порошенко
  • Самозванка Супрун хочет сажать в тюрьму за продажу лекарств без рецепта
  • «П. дав добро», — Радіо Свобода розповіло про причетність порошенківця Кононенка до корупції на мільярди в енергетиці. Відео
  • В Чернігові #Порошенко пройшов крізь натовп бойовиків «НаціАнального корпусу», всупереч заборони Держохорони. Відео
  • #Порошенко остается?! ЦИК печатает в два раза больше избирательных бюллетеней, чем нужно
  • Виборці Садового будуть голосувати за Порошенка?! На Банкову аргентинський кокс із російського посольства підвезли?
  • Фірма порошенківця Гладковського отримала ще півмільярда по таємним угодам. Відео
  • Реформа #Порошенко. 100 грн за пачку, — в Украине рекордно подорожают сигареты
  • «Через задний проход», — соцсети критикуют за трусость #Порошенко, который из-за плакатов о Гандзюк сдал документы в ЦИК с чёрного хода
  • Коломойский уверяет, что для России Порошенко – лучший вариант. Видео
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов