.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Шепелев Олександр

Затриманий зрадник-мафіозі Шепелєв мав посвідчення підполковника МГБ ДНР. Фото

Shepelev-DNR1

 

Підозрюваного у держзраді колишнього народного депутата від БЮТ і Партії регіонів Олександра Шепелєва затримали 8 лютого 2018 року співробітники СБУ. При собі в нього було посвідчення «ДНР».

Про це написала у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За її інформацією, при собі у затриманого виявлено низку документів, у тому числі посвідчення співробітника так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

Речниця розповіла, що стосовно Шепелєва Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні «за підозрою у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів». З 2014 року він перебував у розшуку.

Зокрема, військова прокуратура веде стосовно екс-нардепа слідство за підозрою у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу).

«Наразі з затриманим проводяться процесуальні дії, пов’язані з обранням запобіжного заходу. До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — пише Сарган.

За інформацією «Укрінформу», Шепелева затримали в Конча-Заспі під Києвом, де в нього будинок. Нібито він там мешкав уже тиждень.

Повідомляється, що зараз колишній депутат перебуває у слідчому ізоляторі СБУ в Аскольдовому провулку столиці.

Як відомо, у квітні 2017 року російські ЗМІ повідомили про затримання Шепелєва в Москві за ордером на арешт від Печерського районного суду Києва.

Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів та державній зраді.

Він утік до Угорщини, яка згодом видала його Україні. Проте з України Шепелєв втік з-під арешту в лікарні разом з конвоїром до Росії.

У 2012 році проти екс-нардепа порушили справу за підозрою в причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку» на суму більше 220 млн грн за часів прем’єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.

Окрім того, екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради «АвтоКразБанку» Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера «Родовіда» Сергія Дядечка.

У серпні 2016 року стало відомо, що Головна військова прокуратура також відкрила проти екс-депутата справу за підозрою у державній зраді. За наявними даними, Шепелєв перейшов на службу до ФСБ Росії.

Шепелєв двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

20 березня 2015 року екс-нардепа Шепелєва затримали в Росії.

Раніше Шепелев звинувачув Турчинова у казнокрадстві $ 800 млн з держбюджету України.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Затриманий зрадник-мафіозі Шепелєв мав посвідчення підполковника МГБ ДНР. Фото
  • Побег из-под стражи в Украине стоил мафиози Шепелеву $1 млн
  • «Мои люди паковали и передавали Турчинову миллионы долларов», — мафиози Шепелев сдал подельника. Подробности
  • Беглого экс-нардепа Александра Шепелева выпустили из СИЗО в России. Подробности
  • В ряды украинских банкиров затесался беглый убийца Александр Шепелев. Расследование
  • Суд визнав недійсним договір «Родовід банку» з оточенням Шепелєва на 300 мільйонів на надання адвокатських послуг
  • Экс-депутат Шепелев устроил спектакль в московском суде: дважды терял сознание. Подробности. 2 фото
  • У Росії затримали мафіозі та екс-нардепа Олександра Шепелєва
  • Ирине Литвиновой за заведомо неправосудное решение в отношении Галины Шепелевой ничего не будет. Подробности
  • Як мафіозі Олександр Шепелев радив Януковичу вбити Тимошенко у камері. Аудіозапис. Подробиці
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов