.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Порошенко Петро

У квартирі активіста-атовця Андрія Крижевського, який критикував #Порошенко, провели обшук. Йому шиють 3 роки позбавлення волі

Krizhevskiy-Andryi1-500x333

 

Соснівський районний суд дозволив обшук помешкання Андрія Крижевського із позивним «Черкас», який розміщував на своїй сторінці у Facebook пости із критикою діючої влади та закликами до революції. Про це йдеться в ухвалі суду від 12 травня 2017 року, копію якої публікує Національне бюро розслідувань України.

Krizhevskiy-Andryi2

 

Днями помешкання активіста обшукали правоохоронці.

Клопотання про проведення обшуку подав слідчий УСБУ в Черкаській області майор юстиції Литвиненко.

У документі зазначається, що з 18.09.2015 по 24.01.16 Андрій Крижевський публікував пости, які містять «заклики до дій, спрямованих на публічне політичне волевиявлення, зміни в житті українського народу, які мають революційний характер».

Згідно з висновком експерта від 15.02.2017, це «може призвести до зміни влади, оскільки такі дії будуть пов’язані зі зміною стану суспільно-політичної системи України».

Дії суду та СБУ розкритикував у Facebook вінницький активіст Юрій Павленко «Хорт». За його словами, наразі Крижевського допитують слідчі.

«У листопаді 2015-го, напередодні річниці Майдану підозрюваний розмістив у себе на сторінці Facebook фотопост із закликом до Президента (у травестійному стилі) пам’ятати про свою відповідальність перед народом. А також запис з основним меседжем: „Внутрішній окупаційний режим оголосив нам війну! Готуйтеся!“. Відтоді минуло понад півтора року, ніхто особливо ці дописи не запам’ятав, оскільки їх багато подібного змісту публікують в соцмережах. І лише 12.05.2017 слідчий СБУ звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку в помешканні Крижевського, оскільки там можуть знаходитися комп’ютер та телефони, з яких розміщувалися дані дописи», – розповів «Хорт».

За його словами, слідчі вилучили вказану техніку Крижевського та два старі набої, які він зберігав із АТО, де перебував добровольцем ДУК «Правого сектору».

Наразі проти Крижевського відкрито кримінальне провадження (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). У разі доведення вини йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

ЦЕ ЦІКАВО

  • План Зеленского по Донбассу на руку путину: «Россия уже не агрессор», — #Порошенко
  • Самозванка Супрун хочет сажать в тюрьму за продажу лекарств без рецепта
  • «П. дав добро», — Радіо Свобода розповіло про причетність порошенківця Кононенка до корупції на мільярди в енергетиці. Відео
  • В Чернігові #Порошенко пройшов крізь натовп бойовиків «НаціАнального корпусу», всупереч заборони Держохорони. Відео
  • #Порошенко остается?! ЦИК печатает в два раза больше избирательных бюллетеней, чем нужно
  • Виборці Садового будуть голосувати за Порошенка?! На Банкову аргентинський кокс із російського посольства підвезли?
  • Фірма порошенківця Гладковського отримала ще півмільярда по таємним угодам. Відео
  • Реформа #Порошенко. 100 грн за пачку, — в Украине рекордно подорожают сигареты
  • «Через задний проход», — соцсети критикуют за трусость #Порошенко, который из-за плакатов о Гандзюк сдал документы в ЦИК с чёрного хода
  • Коломойский уверяет, что для России Порошенко – лучший вариант. Видео
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов