.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Військові так і не отримали вугілля, за яке заплатили 20 мільйонів. Відео

harchuv-ukrarmy1

Західне квартирно-експлуатаційне управління Збройних сил України заплатило 20,19 млн грн. за так і не привезене військовим вугілля. Про це йдеться у сюжеті Надії Бурдєй в телепрограмі «Наші гроші», повідомляєНаціональне бюро розслідувань України.

Влітку 2014 року військові комунальники п’ять разів відкладали торги на закупівлю вугілля, посилаючись на відсутність потреби у товарі. Але згодом Західне КЕУ без конкурсу уклало угоду з ТОВ ВП «ЗВЗ» на поставку 17 тисяч тонн вугілля на суму 20,19 млн грн.

Журналісти з’ясували, що по цьому договору у військові містечка почали завозити вугілля дуже поганої якості – забруднене, мокре і не горюче. В одній з військових частин зізналися, що керівництво змушувало їх приймати таке вугілля, а іншим військовим частинам взагалі нічого не привезли. Це при тому, що військові перерахували фірмі-постачальнику «ЗВЗ» всю суму по контракту ще в грудні минулого року. Держслужбовці, які прийняли неякісне вугілля, нині є фігурантами кримінальних проваджень.

Після виходу сюжету у березні цього року начальника Головного КЕУ Яну Грузинську звільнили, також з посад пішли двоє її заступників Валерій Файст, що вивів з власності Міноборони майже гектар землі, та Авагім Галстян, який є співвласником ресторану і готелю, збудованих на території військового заводу.

Після Грузинської ГоловКЕУ очолив її останній заступник – Андрій Бернас. Тепер, майже через рік, він відмовився особисто поспілкуватися з журналістами щодо поставок вугілля, але письмово повідомив, що фірма «ЗВЗ» договір повністю виконала і замінила неякісне вугілля.

Однак журналісти з’ясували, що прокуратура досі судиться з фірмою «ЗВЗ» про заміну неякісного вугілля, поставленого на склади в Чернівцях, Івано-Франківську, Мукачеве, Хмельницькому. Квартирно-експлуатаційна частина м.Яворів повідомила, що станом на 20 серпня вугілля від «ЗВЗ» не отримувала.

Журналісти неофіційно отримали копію альтернативного звіту про перевірку Західного КЕУ, згідно з яким військові містечка понаднормативно забезпечені вугіллям в кількості більше 17 тис т або більше ніж на 3-5 роки вперед. Найбільше зайвого вугілля було у Чернівцях, Вінниці, Львові, Хмельницькому. Отже, у 2014 році військові могли і зовсім не закуповувати вугілля, а перерозподілити його між військовими частинами і управліннями.

За інформацією з реєстру судових справ, «ЗВЗ» купувало вугілля у компаній, які ніколи його не мали. Йдеться, зокрема, про ПП «Простір», зареєстроване на Олександру Фоміних. У розмові з журналістами жінка повідомила, що фірма фіктивна і вона є фіктивним власником і жодної діяльності від імені підприємства не веде.

У червні цього року Сихівський райсуд засудив двох уродженців Львівщини і одну уродженку Тернопільщини за фактом фіктивного підприємництва шляхом придбання ПП«Простір» та ТОВ «ВЗП». Це фірми, в яких фірма «ЗВЗ» купувала вугілля для військових. Організатора оборудки оштрафували на 51 тис грн., а двох його співучасників на 8 тис грн. кожного.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов