.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Насіров Роман

Приватна фірма без договору катає керівника податкової Романа Насірова на «Лексусах» вартістю $ 173 тисячі. 2 фото. Відео

Nasirov-Roman-leksus1

Голова державної фіскальної служби Роман Насіров і його заступник Костянтин Лікарчук їздять на новеньких Lexus вартістю 173 тисячі доларів кожен, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів «Схеми», що виходить на Радіо Свобода.

При цьому автомобілі належать приватній фірмі Рута, яка не бере за це гроші ні в Насирова, ні у податковій, і ця послуга не оформлена як оренда і ніде по бухгалтерії не проходить, йдеться у журналістському розслідуванні.

«Три дні підряд ми фільмували авто, що заїжджають у двори центрального офісу ДФС та її структурного підрозділу – митниці. (…) Нам вдалося зафільмувати авто, яким їздить головний податківець країни Роман Насіров. Це Lexus LS 600 l h. Таку ж модель «Лексуса» із дуже схожим номером ми помітили, потрапивши у внутрішній двір Митниці. Працівники розповіли, що на ній їздить заступник Романа Насірова Костянтин Лікарчук», — повідомляють журналісти «Схем».

Дані із бази ДАІ показали, що обидві автівки – власність комерційно-виробничої фірми «Рута», а її засновники – три профспілкові організації працівників фіскальної служби, тобто профспілки самої податкової.

При цьому, як наголошується у розслідуванні, ДФС не має договору оренди на автомобілі з цією фірмою.

Голова відомства повідомив, що ДФС не орендує автівки у «Рути»: «Державна фіскальна служба розглянула ваш запит та повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів», — йдеться у документі за підписом самого Романа Насірова.

Крім того, у розмові з журналістами чиновники наголосили, що не орендують автомобілі як приватні особи.

«І взагалі, Костянтин Ігорович дав зрозуміти, що його, як державного службовця і податківця, мало обходять питання, чому він їздить на автівці приватної юридичної особи і чи існують для цього правові підстави. Для нього той «Лексус» – як квиток на літак: «А що, я повинен вникати в усі правовідносини, які є в нашій державі? А ви вникаєте в ті правовідносини, які вас стосуються? От коли ви купуєте квиток на літак?», — йдеться у розслідуванні.

Nasirov-Roman-leksus2

Олена Щербан, юрист ГО «Центр протидії корупції» підсумовує: нема договорів оренди – значить незаконно.

«Якщо якихось підстав, документів немає, які визначають порядок використання автомобіля, то це взагалі незаконно. І може свідчити про те, що така фірма отримує перевагу, надаючи послуги чи щось інше», – зазначила вона.

Також у статті йдеться, що дочірнє підприємство фірми «Рута» купило три шестисоті «Лексуси» у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року. Вартість кожного – один мільйон 384 тисячі гривень. Їх номери АІ 7672 ЕК, АІ 7673 ЕК та АІ 7674 ЕК.

Джерела у ДФС розповіли, що це зробили за вказівкою Олександра Клименка для використання керівництвом Міністерства доходів і зборів.

«Революція перемогла, Клименко втік, а цими автівками тепер їздять Роман Насіров, Костянтин Лікарчук та, за нашою інформацією, перший заступник голови ДФС Сергій Білан», — наголошують журналісти.

ЦЕ ЦІКАВО

  • #Насіров вказав у декларації за 2017 рік дохід у 6 гривень
  • «Хворого на рак» Насірова засікли у барі за чаркою. Фото
  • Корпоратив ДФС Насірова обійшовся у щонайменше 1 млн. Відео
  • #Насіров організував розкішний корпоратив фіскальної служби на тисячу осіб
  • Українці обурюються цинічною пропозицією Насирова обмежити покупки в Інтернеті через відправлення. Обіцяють новий #Майдан
  • Насировщина. Украинцы будут платить новые налоги за все посылки из-за рубежа
  • Глава фіскальної служби Роман Насіров їздить на конфіскованих Lexus з підробленими номерами. Відео
  • У Насирова нашли еще одну незадекларированную квартиру в Лондоне
  • Голів митниць в Україні призначає чиновник часів Януковича – радник Насірова
  • У Романа Насирова с правительства Яценюка часы со стеклом из сапфира за 197 тыс. грн. 2 фото
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов