.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Кодола Олександр

Як депутати набивають кишені, озвучуючи проплачені запитання

stan-deputatom1-300x201

 

Депутати навчилися поповнювати свої статки  за допомогою трибуни у Верховній Раді, повідомляє sprotiv.org.

Перша половина п’ятниці кожного пленарного тижня відведена для запитань до уряду. Нерідко ці запитання проплачені спонсорами фракції або ж окремими бізнесменами. Депутат отримує кошти, ставить питання і тим самим запускає бурхливу хвилю громадського резонансу.

“Питання зазвичай провокаційні. Це потрібно лише для того, щоб зловити момент відповіді камерою, і потім розповсюджувати медіахвилею з потрібним месседжем”, – розповідає голова правління центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Журналістам вдалось засняти повідомлення, яке надішло депутату від фракції “Народний фронт” Яценюка Олександру Кодолі. Автор меседжу запропонував обранцю угоду, від якої той не зміг відмовитись.
— Ти зараз у Раді?
— Так.
— Там у вас Ярема повинен бути.
— Уже виступає.
— Озвуч, будь ласка, генеральному про печерського-одеського прокурорика. У мене для тебе 1,5 дякую в твердій американській палітурці.

Вже за три дні після цього виступу Петро Порошенко підписав заяву про відставку генерального прокурара Віталія Яреми. Навряд чи це питання стало причиною відставки, проте точно цьому посприяло.

Але це не всі чарівні властивості трибуни сесійної зали. Навіть простий виступ перед колегами може непогано збагатити нардепа.

“Коштує по різному від 10 тисяч доларів до більших сум. Це залежить також від того, чи може депутат говорити, висловлюватись, переконувати когось, захищати в медіа позицію, потрібну спонсору фракції”, – наголошує Шабунін.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Нардеп Яценюка Александр Кодола заработал $1500 за вопрос Яреме. 3 фото. Видео
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов