.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Мартиненко Микола

Микола Мартиненко з фронту Яценюка під слідством у Швейцарії за хабарництво. Розслідування

martinenko-mikola2-500x330

У Швейцарії справді порушено кримінальну справу проти депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка. Підтвердження цього я отримав від Генеральної прокуратури Швейцарії.

Вперше дана новина спливла в медіа-просторі 30 грудня 2014 року. Тоді, за день до всенародних гулянь, вона залишилася не дуже поміченою. Чеська газета Pravo повідомила, що справу в Швейцарії відкрито проти Мартиненка за отримання хабаря від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS.

Обшук на чеському підприємстві привернув увагу журналістів, які почали з’ясовувати, що стало причиною для нього – і неочікувано постало прізвище депутата від фракції Яценюка.

Тоді ж Мартиненко «нісенітницею» та «замовленням», а партія «Народний фронт» «російською провокацією».

Аби встановити істину, мною було скеровано запит до посольства Швейцарії з проханням повідомити, є справа на Мартиненка чи немає. І через два з половиною місяці, у березні я отримав відповідь посольства з посиланням на Генпрокуратуру Швейцарії.

З огляду на те, що кримінальні справи в Швейцарії є секретною інформацією, в цьому листі завуальовано, але водночас досить однозначно підтверджується справа проти Мартиненка.

Martinenko-Mikola-corupt1-500x367

«Шановний пане Лещенко!

Раніше цього року, ви направили запит щодо депутата Мартиненка. Ми переправили його до офісу Генерального прокурора Швейцарії, який відповів таке:

„Офіс Генерального прокурора Швейцарії з 2013 року здійснює кримінальне розслідування проти українського громадянина за підозрою в хабарництві (стаття 322 абзац 2 кримінального кодексу Швейцарії).

На даний момент ми не можемо надати вам більш детальну інформацію з цього приводу.

Будь ласка, зауважте, що, як правило, робота офісу Генерального прокурора Швейцарії, є конфіденційною. В жодному разі ми не розкриваємо назви компаній та осіб, які можуть бути частиною наших процедур.

Дякую за ваше розуміння“.

З найкращими побажаннями,

Крістіан Шьоненбергер, посол Швейцарії в Україні та Молдові»

 

Що відбувається зі справою Мартиненка в Швейцарії, цієї неділі має написати впливова швейцарська газета SonntagsZeitung.

Журналісти цього видання з’ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям. За документами, гроші були спрямовані на рахунки Мартиненка за «договорами про консультування». Це формулювання є універсальним прикриттям для грошей незаконного походження.

Справа проти Мартиненка була порушена 15 серпня 2013 року. Восени 2013 року депутат навіть був запрошений на допит до Швейцарії, яка гарантувала йому безпечний в’їзд до країни.

У обшуку в рамках справи, який відбувся у Чехії на заводі Skoda JS, брало участь 50 поліцейських, які вивезли п’ять машин документів.

Хоча в Україні Мартиненко називає справу проти себе «нісинітницею», у Швейцарії він найняв адвоката, який поки що безуспішно спробував розморозити хоча би 100 тисяч франків для того, щоб Мартиненко міг з ним розрахуватися.

Враховуючи те, що факт порушення справи проти Мартиненка в Швейцарії доведений, прийшов час ініціювати його усунення з посади керівника енергетичного комітету Верховної Ради.

Не може цей напрямок у парламенті очолювати людина, яка звинувачується європейськими правоохоронцями у корупції – в підліглій йому енергетичній же сфері.

 

Сергій Лещенко, журналіст, Народний депутат України, Національне бюро розслідувань України

ЦЕ ЦІКАВО

  • 300 мільйонів гривень вкрали у держави нардепи з «Народного фронту» через фірми-прокладки. Відео
  • Мартиненка з банди Яценюка почали судити
  • До #Порошенко на Банкову ходять корупціонери #Мартиненко та #Розенблат. Відео
  • Мартиненко з банди Яценюка продовжує торгувати через фірми «прокладки». Розслідування
  • По схемам Мартыненко Украину обокрали на $13 млн, — Холодницкий
  • Суд дал доступ к контрактам компании, близкой к Николая Мартыненко. Расследуют хищение более 100 млн грн
  • Соратники Яценюка Поляков та Дейдей захищають прокладку, пов'язану з Мартиненком
  • Лещенко розповів як працювали схеми Мартиненка з ураном і титаном
  • Австрія розслідує, як яценюківець Мартиненко торгує ураном і титаном з Росією, — німецька газета Süddeutsche Zeitung
  • По согласованию с Яценюком, я заплатил $6 млн Мартыненко за место в списке, — экс-нардеп Скосарь. Видео
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов