.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Чорновол Тетяна

Про що мовчить Тетяна Чорновол

Нещодавно кандидат у народні депутати від об’єднаної опозиції Тетяна Чорновол закликала українських журналістів стати на захист своєї репутації у зв’язку з появою у вітчизняних засобах масової інформації низки публікацій про неї та її діяльність. З моменту звернення минув тиждень, але вітчизняні «акули пера» так і не відреагували на «крик душі» автора звернення.

Можливо, причина цієї мовчанки криється у небажанні ставати на бік потенційно майбутнього політика, який до того ж у своїх журналістських розслідуваннях подекуди є аж занадто «об’єктивним». Як відомо, попри гучну заяву про розрив із журналістикою, Тетяна Чорновол продовжує професійну діяльність, поєднуючи її з політичними акціями. Тому для багатьох колег стати на її захист в таких умовах невизначеності означало б прийняти все те, що пані Чорновол нині робить як кандидат в народні депутати або чим займалася до початку виборчої кампанії.

Розслідування чи «ласий» шматок?

Приміром, у поточному році Тетяна Чорновол, за її ж словами, вкотре програла у суді. Йдеться про справу стосовно її публікації про рейдерське захоплення ЗАТ «Житомирські ласощі» та нібито причетності до цієї справи заступника Глави Адміністрації Президента України, керівника Головного управління з питань судової реформи та судоустрою Андрія Портнова. «Нещодавно Портнов виграв суд стосовно моєї публікації «Три історії на ніч для іноземного інвестора», де йшлося про рейдерство «Житомирських ласощів». Стаття була юридично грамотно написана, з масою доказів, там не було до чого причепитися. Але Портнов виграв дуже просто – натиснув на суд з гори своєї посади в Адміністрації Президента».

Якісь докази? Жодного! При цьому у висвітленні подій навколо «Житомирських ласощів» пані Чорновол вона жодним словом не згадує про можливу причетність до захоплення підприємства народного депутата від фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергія Пашинського. І це при тому, що прізвище БЮТівця впродовж останніх декількох років в історії «Житомирських ласощів» згадувалося не менше, ніж заступника Глави Адміністрації Президента.

Можливо, пояснення заховане в тому, що Пашинського нині часто називають «хрещеним батьком» рішення про висунення Тетяни Чорновол кандидатом в народні депутати від об’єднаної опозиції на Львівщині. Інакше як пояснити, що, попри безліч інформації у вітчизняних ЗМІ щодо можливої причетності пана Пашинського до рейдерської атаки, пані Чорновол у своїх публікаціях в інтернет-видання «Лівий берег» цього вперто «не помічала». Наприклад, один з іноземних інвесторів «Житомирських ласощів» та співвласник швейцарської компанії «Дельта Кепітал СА», громадянин США Юрій Ліщинський, а також його представник компанії «Дельта Кепітал СА» в Україні Олег Коляда чітко вказували на причетність Пашинського до рейдерського захоплення «Житомирських ласощів».

Так, в передачі «Знак оклику!» на телеканалі ТВі у відповідь ведучому Артему Шевченку Ліщинський заявив наступне: «Те, що Пашинський брав активну участь (в захоплені «Житомирських ласощів». – Авт) – 100 відсотків. Пашинський – це особа, яка знімала в нас приміщення, який дружив з Бойком…». Не менш категорично висловився у розмові з Артемом Шевченком і Олег Коляда: «Хочу вказати, що в даному рейдерському захопленні були активними замовниками і виконавцями особисто пан Бойко, пан Гамов, народний депутат від БЮТу Пашинський, Олексій Темненко та Долинський. Я вважаю, що коли з людиною трапляється один випадок, це, можливо, співпадіння. Але коли чисельні факти вказують, що за певними особами стоїть той самий Сергій Пашинський, депутат від опозиції, який і спричинив  фактично ті наслідки, які ми на сьогоднішній день маємо розгрібати… Так, спочатку, коли 20 листопада 2010 року відбулося зібрання акціонерів, заступник начальника Управління МВС у Житомирській області пан Марчевський заявив, що на території «Житомирських ласощів» перебуває громадська приймальня народного депутата від БЮТ Сергія Пашинського, тому ми не можемо вас пропустити на територію, бо вона охороняється відповідно до вимог закону про статус народного депутата України…». Крім того, нардепа як особу, що пов’язана з однією зі сторін конфлікту навколо «Житомирських ласощів», неодноразово згадувала адвокат Світлана Алексєєва.

Чи відомо про це Тетяні Чорновол? Звісно, інакше виникає запитання до її профпридатності. Ще раз звертаємося до фактів. У своїй публікації про  «Житомирські ласощі» пані Чорновол, здається, «творчо» опрацювала матеріали інтернет-видання ОРД і видає наявну чужу інформацію за власну розвідку.

Саме тут наводяться приклади буцімто причетності Андрія Портнова до рейдерського захоплення «Житомирських ласощів». А ще у квітні 2011 року були названі прізвища колишніх партнерів Портнова в адвокатському об’єднанні «Колегія правозахисників», серед яких є і прізвище Сергія Пашинського!

Але більш грунтовно і значно раніше, ніж Тетяна Чорновол, проблеми довкола «Житомирських ласощів» дослідив кореспондент Радіо «Свобода» Євген Солонина (1, 2). Тобто, якщо пані Чорновол як журналіст діяла неупереджено, вона мала б якщо не згадати пана Пашинського як одного з фігурантів скандалу навколо «Житомирських ласощів», то принаймні зробити власне припущення, що народний депутат може бути причетний до рейдерського захоплення цього підприємства. Але вона не зробила ні того, ні іншого. Причина такої поведінки очевидна: Тетяна Чорновол за власним бажанням виявилася прив’язаною до «воза» об’єднаної опозиції, на якому сидить в тому числі й пан Пашинський.

Відомий учитель риторики у Древньому Римі Марк Фабій Квінтіліан був переконаний, що брехун повинен мати гарну пам’ять. У вже згаданому зверненні до журналістів Тетяна Чорновол написала наступне: «І ще мене вбило фото, яке використали у замовній статі «гівномети». Мене сфототошопили у вогні. Хоча «гівномети» знали, що спотворюють фотографію, де я на дев’ятому місяці вагітності. Ви спалюєте у вогні мою дитину? Покидьки!!!».

Така заява розчулить кожного, хто має серце, але… В середині серпня 2010 року пані Чорновол дала розлоге інтерв’ю інтернет-виданню «Медіаняня», яке супроводжувалося кількома її світлинами, зробленими безпосередньо під час розмови з кореспондентом видання.

chornovil_mediananny

Розмова Т. Чорновол з "Медіанянею"

В кінці тексту інтерв’ю виданню «Медіаняні» вказується, що світлини до тексту зроблені Андрієм Єловиковим, добре відомим київським фотографом. Тобто, ніякої таємниці, а тим більше жахливого вогню, у якому нібито спалюється її ще не народжена дитина. А «вогнем» скоріш за все є якась перешкода, якою могли бути чи то штори у вікні кафе, де розпочиналася розмова, чи то надпис на склі того ж кафе.

«Лівий берег»: «рослідування», Фемен, співпраця з владою

Для чого ця брехня і на кого вона розрахована? На колег? Чи все ж таки на виборця? Якщо на виборця, то душу журналістки мав би палити інший вогонь – вогонь сорому за колег з Інтернет-видання «Лівий берег», у якому пані Чорновол перебуває в штаті дотепер.

Саме в колективі «Лівого берега» (Lb.ua) в минулому році вирішили розширити аудиторію читачів і створили спільний проект з відомою вже тоді численними скандалами групою активісток руху «FEMEN» під назвою «Like. Lb.ua». Ще до цієї події (початку реалізації проекту) активістки «FEMEN» були бажаними гостями на святкових зібраннях засновника «Лівого берега» Інституту Горшеніна, де була присутня і  Тетяна Чорновол. 27 квітня у столичному готелі «Інтерконтиненталь» відбулася презентація результатів четвертої річної програми цього Інституту. Міжнародне дослідження «Студенти – образ майбутнього» проводилося серед студентів України, Росії, Польщі та Казахстану. Як видно зі світлини, Тетяна Чорновол – гостя почесного зібрання.

vechirka_lb_chornovol

Тетяна Чорновол – гостя на вечірці Lb.ua

Ситуація щодо характеру відносин «Лівого берега» з одіозними дівчатами  прояснилася у серпні минулого року, коли шеф-редактор «Лівого берега» Соня Кошкіна та одна з активісток руху «FEMEN» Анна Гуцол прокоментували створення на базі «Лівого берега» спільного розважального проекту під назвою «Like.LB.ua». Як зазначила Анна Гуцол, «проект Like – це ще один крок гіперактивної діяльності руху «FEMEN» з освоєння Інтернет-простору. Ми задаємо нові стандарти медіа-орієнтації для громадських і громадянських рухів». У повідомленні також зазначалося, що «сайт є майданчиком для реалізації низки творчих задумів «FEMEN» і команди Like.LB.ua».

Останньою акцією руху «FEMEN» у Києві стало спилювання хреста-пам’ятника жертвам сталінських репресій. Ця подія викликала неабиякий резонанс і осуд громадськості та чисельних колег пані Чорновол.

femen_hrest

FEMENка пиляє хреста у Києві

Відомий львівський письменник і журналіст Василь Терещук, не добираючи слів, назвав рух «FEMEN» повіями. А що ж пані Чорновол, яка балотується на болісному до таких варварських кроків львівському окрузі? Чи засудила вона дії своїх партнерів по основному місцю роботи? Чи закликала керівництво Інституту Горшеніна та «Лівого берега» розірвати контакти з людьми, які вчинили наругу на пам’яттю безвинних жертв? Не було цього зроблено ані публічно, ані під час спілкування з виборцями 120-го виборчого округу.

То як пані Чорновол збирається захищати виборців та їхню довіру у Верховній Раді, якщо не може навіть публічно дистанціюватися від таких одіозних партнерів видання, в якому працює? Обіцянки битися за інтереси виборців на цьому тлі виглядають пустими словами.

Євгенія Овдієнко

ЦЕ ЦІКАВО

  • Помста корупціонерів? #Рада хоче зобов'язати законопроектом №6172 працівників ЗМІ подавати декларації. Поправку внесла Тетяна Чорновол
  • «Зрадників на палю», — Татьяна Чорновол защищает «торговлю на крови» и кидается на блокадников. Видео
  • Законопроект Чорновол о спецконфискации нарушает права человека, — Совет Европы
  • Тетяна Чорновол назвала добровольців першої хвилі мобілізації психічно хворими. Відео
  • Суки Майдана
  • Не насосала? В Интернете смеются над сумочкой Тани Чорновол. 4 фото
  • Сколько стоит Татьяна Чорновил? Расследование
  • Татьяну Чорновол поймали на кнопкодавстве. Видео
  • Нардеп Татьяна Чорновол отправилась путешествовать в Таиланд
  • Татьяна Черновол: «швондер» в юбке, или шизофрения по-расчету?
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов