.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Парламентські хроніки

12 нардепів чекає тюрма, якщо з них знімуть імунітет. Список

deputati-urodiВосени влада обіцяє виконати одну зі своїх передвиборних обіцянок і скасувати депутатську недоторканність. ЗМІ склали список народних обранців, які у випадку ухвалення законопроекту можуть відправитися за ґрати. «З речами на вихід» можуть відправитися щонайменше 12 депутатів, підрахував журнал «Фокус».

Зокрема, на думку видання, це:

Андрій Парубій (Фронт Змін) і Юрій Гримчак (НУ-НС)

27 квітня 2010 року в день ратифікації т.з. «харківських угод» кидали димові шашки у сесійній залі ВР. За фактом події Генпрокуратура порушила кримінальну справу. За втручання у діяльність парламенту шляхом використання службового становища їм загрожує до 5 років ув’язнення (стаття 344).

Ігор Рибаков (Реформи заради майбутнього)

За твердженням депутата БЮТ-Б Романа Забзалюка, Рибаков намагався підкупити його і за перехід до провладної депутатської групи дав хабар в розмірі 450 тисяч доларів. Матеріали і докази були направлені до ГПУ, втім, слідчі складу злочину не виявили, кваліфікувавши інцидент як політичну корупцію. Якщо своє рішення правоохоронці переглянуть, за дачу хабара Рибакову загрожує до 5 років в’язниці (стаття 369).

Олег Ляшко (позафракційний)

У Гайвороні Кіровоградської області бив місцевих чиновників текою по голові, душив краваткою, лив воду на голову та нецензурно лаявся. За хуліганство йому світить до 6 місяців арешту чи 5 років обмеження волі (стаття 296).

Петро Цюрко, Олександр Пеклушенко, Анатолій Горбатюк, Вадим Столар, Олександр Волков, Олег Царьов (Партія регіонів)

16 грудня 2011 року увірвалися до зали Ради і з боєм витіснили нардепів-бютівців, які блокували президію. П’ятеро постраждалих звернулися до ГПУ з проханням залучити тих, хто їх побив, до кримінальної відповідальності за перевищення повноважень та фізичне насильство. Якщо звинувачення підтвердяться, нардепи можуть отримати до 12 років тюрми за навмисне побиття, перевищення влади і втручання у роботу колег-парламентаріїв (статті 112, 344, 346, 365).

Андрій Павловський (БЮТ-Б)

Під час святкування Нового 2012-го року на Майдані Незалежності за допомогою лазера написав на стіні консерваторії та стелі Незалежності «Юлі – волю!» та «Юля – з Новим роком!». Щодо нардепа та його помічника порушено кримінальну справу. За порушення громадського порядку, скоєне групою осіб, підозрюваним загрожує до 4 років в’язниці (стаття 296).

Антоніна Болюра (БЮТ-Б)

У 2002-му році головного бухгалтера компанії ЄЕСУ звинуватили у розкраданні державних коштів, підробці документів та ухилянні від сплати податків. У 2003 році справу закрили за терміном давності, але в листопаді 2011-го це рішення було визнано незаконним. За раніше висунутими обвинуваченнями Болюрі загрожує до 12 років ув’язнення (статті 196, 366).

ЦЕ ЦІКАВО

  • Автомати для голосування у зебеніній Раді не знають елементарні речі. Відео
  • Народні депутати України отримують зарплатню у російському «Альфа-банку». Подробиці. Стенограма
  • 12 нардепів чекає тюрма, якщо з них знімуть імунітет. Список
  • Как Бережная голосует в Верховной Раде из Тбилиси. 3 фото
  • «Можна, я лапку покладу?» Рада вирішила міняти Конституцію без іменних бюлетенів
  • СБУ хочет снять депутатскую неприкосновенность с Александра Шепелева?
  • Влада хоче закривати опозиційні сайти протягом доби
  • Купим депутата – купим Украину
  • Іван Стойко: 38 членів фракції НУ-НС вимагають відставки Мартиненка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов