.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Знищення швидкої допомоги призведе до подальшого скорочення населення України, — акція протесту

shvidka-dopomoga1

 

Сьогодні по всій країні медики швидкої допомоги розпочали тижневу акцію протесту — рівно о 12.00 вони включили на автомобілях сирени, щоб висловити свою незгоду з планами уряду ліквідувати службу екстреної медичної допомоги та перетворити її на медичне таксі. Про це розповіла голова Комітету ВР з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, повідомляє sprotiv.org.

За її словами, акція протесту медиків швидкої триватиме тиждень. Лікарі сподіваються привернути до проблеми увагу суспільства та розраховують на його підтримку.

“Знищення “швидкої” нанесе значного удару по людському потенціалу України, адже знизить якість надання екстреної допомоги, призведе до суттєвого збільшення смертності під час госпіталізації важко хворих і травмованих, а також сприятиме подальшому скороченню кількості населення в Україні”, — заявила Ольга Богомолець.

Як зауважила народний депутат, десятиліттями ці героїчні люди виїжджали на допомогу до пацієнтів за першим викликом, часто ризикуючи навіть власним життям. Для західних країн дипломований лікар у швидкій — це диво, адже там вони не погоджуються працювати по лінії швидкої.

На Заході замість лікарів їздять парамедики, які володіють найпростішими навичками надання першої допомоги і головне завдання яких швидко доставляти людей до лікарень. Так само тепер хочуть зробити і в нас.

За словами Ольги Богомолець уряд, впроваджуючи так звану “медреформу”, не врахував низку принципових проблем, властивих для України: погані дороги, довгі відстані до лікарень, велику кількість сільського населення та незадовільну якість автопарку. За таких умов, на переконання депутата, десятки тисяч пацієнтів щороку вмиратимуть ще до лікарні: парамедики просто не встигнуть їх довезти без термінової висококваліфікованої медичної допомоги від лікаря-фахівця.

Ольга Богомолець закликала громадян України виступити за збереження швидкої медичної допомоги, та підписати відповідну петицію до Кабміну, розміщену на урядовому порталі. В іншому випадку дуже скоро українці опиняться без кваліфікованої екстреної допомоги і будуть покинуті державою напризволяще.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов