.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

За останні 3 роки США надали українській армії допомогу на 750 млн дол (20 млрд грн), – посол Марі Йованович

USA-UKR1

 

Посол США Марі Йованович вважає навчання українських солдатів найбільш ефективною частиною американської військової допомоги Україні, повідомляє sprotiv.org.

Найбільший ефект дає навчання солдатів ЗСУ, хоча інша військова допомога теж важлива. За словами Йованович, такої думки дотримуються як американські, так і українські генерали.

“Можливо, це не найзахопливіше з того, що ми робимо разом, але, думаю, найефективніше. Адже українські солдати за останні три роки показали не тільки неймовірну хоробрість, але і здатність вчитися та адаптуватися до нових, інших технік на полі бою. І це щось дуже значне, особливо якщо врахувати, з чого вони починали в 2014 році. Так що програми навчання в Яворові та інших містах в Україні мають величезну важливість”, – пояснила посол.

Відповідаючи на питання щодо перегляду параметрів продукції військової техніки, яку поставляють Україні, дипломат зазначила, що “коли українські військові приходять до нас із питаннями щодо техніки, ми завжди їх уважно вислуховуємо і розглядаємо можливі варіанти”. Одним із прикладів таких поставок вона назвала надання ЗСУ радарів та окулярів нічного бачення.

Як повідомила Йованович, за останні три роки США надали Україні допомогу у формі навчання і техніки на 750 мільйонів доларів (20 млрд гр).

“США допомагають Україні в її боротьбі на сході країни, а також тут із реформами. Але все залежить від українців. Не можна від нас очікувати всього. Є інші донори, які багато роблять.

Зрештою, це український народ повинен діяти. Тому якщо ви бачите відсутність прогресу в тій чи іншій сфері, я закликаю людей діяти, починати робити щось, тому що від українців залежить створення майбутньої України”, – сказала дипломат. Вона зазначила, що США готові надавати підтримку Україні в проведенні змін у країні.

“Ми хочемо допомогти, ми хочемо надавати підтримку. Мені здається, американці вже 25 років дуже щедрі, а останні три роки особливо. Але в підсумку питання в тому, чого хочуть українці і як вони будуть іти вперед”, – заявила Йованович.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов