.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Рада Європи закликає Україну продовжити розслідування убивства журналіста #Гонгадзе

gongadze20011-2

 

 

 

Рада Європи закликає Генеральну прокуратуру України продовжити розслідування обставин зникнення та убивства журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в оприлюдненому рішенні виконавчого органу РЄ — Комітету міністрів щодо оцінки виконання урядами країн РЄ вердиктів Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

«Представники у складі Комітету міністрів укотре закликають Генеральну прокуратуру продовжити розслідування, яке було розпочато у вересні 2000 року, щодо обставин здійснення, виконання та зникнення Георгія Гонгадзе», — заявила Рада Європи.

При цьому наголошується, що до розслідування провадження мають бути залучені колишні українські високопосадовці.

У документі також відзначається, що розслідування справи Гонгадзе має бути завершено якнайскоріше відповідно до стандартів конвенції Ради Європи.

Георгій Гонгазде зник 16 вересня 2000 року. 2 листопада в Таращанському лісі, за 70 км від Києва, було знайдено обезголовлене тіло, в якому друзі і родичі впізнали тіло журналіста. Більшість проведених згодом експертиз підтвердило, що це справді тіло Гонгадзе.

У лютому 2001 року Генпрокуратура визнала факт смерті журналіста і порушила справу за статтею «Навмисне вбивство».

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС — Валерія Костенка, Олександра Поповича і Миколу Протасова та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

Обвинувачений у вбивстві Гонгадзе колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач перебував у розшуку з 2005 року. Після його затримання Печерський райсуд Києва у 2013 році засудив Пукача до довічного позбавлення волі. Апеляційний суд Києва залишив вирок без змін.

Проте у квітні 2014 року Генпрокуратура розпочала перегляд справи про вбивство Георгія Гонгадзе і перевірку причетності до нього тодішнього президента Леоніда Кучми.

У лютому 2015 року Генпрокуратура поновила досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов