.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Порошенко Петро

#Порошенко: зняттю недоторканності з депутатів – так, імпічменту президента – ні

Poroshenko-angl1-500x464

 

Про готовність внести на розгляд парламенту свій проект змін до Основного закону України заявив президент Петро Порошенко. Одна з пропонованих змін, яку прокоментував Порошенко у своєму виступі, стосується зняття депутатської недоторканності. Окрім цього, Основний закон, вважає президент, слід змінювати і стосовно децентралізації, назв областей України та у царині судочинства, повідомляє Український інформаційний портал.

Інколи реформи потребують змін до Конституції, заявив Петро Порошенко. Тож час «позбавитись від анахронізму» – депутатської недоторканності, який заважає працювати антикорупційним відомствам, — сказав глава держави.

«Зміни до Конституції, які вимагають політичної волі від народних депутатів урівняти себе в правах з громадянами України, готові.

Сподіваюся, що народні обранці в недалекому майбутньому ухвалять рішення про зняття депутатської недоторканості», – заявив президент.

«Мій проект змін до Конституції готовий. Вимагає він політичної волі від народних депутатів: раз і назавжди урівняти себе з громадянами України. Так, як ми зняли недоторканність із суддів», – сказав Порошенко.

Із боку президента це нагадує, швидше, загравання з виборцями, аніж реальну пропозицію, вважає директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко. Мовляв, подібні ініціативи ухвалюються «на ура» в першому читанні, а потім до них ніколи не повертаються, додає експерт.

Пропонуючи конституційні зміни, глава держави не обмовився про готовність чітко прописати в них і спростити процедуру оголошення імпічменту президенту України. Сьогодні можливості депутатів ВРВ відправити його у відставку виглядають ефемерними через украй складну процедуру здійснення такого кроку.

Своє бачення того, що необхідно змінити в Конституції, висловив на своїй сторінці у Facebook і екс-прем’єр Арсеній Яценюк. Він вважає, що потрібна нова управлінська модель із чітким розподілом відповідальності та системою стримувань і противаг. Яценюк також висловив упевненість у тому, що «чинний парламент і президент зможуть ухвалити нову редакцію Конституції».

ЦЕ ЦІКАВО

  • План Зеленского по Донбассу на руку путину: «Россия уже не агрессор», — #Порошенко
  • Самозванка Супрун хочет сажать в тюрьму за продажу лекарств без рецепта
  • «П. дав добро», — Радіо Свобода розповіло про причетність порошенківця Кононенка до корупції на мільярди в енергетиці. Відео
  • В Чернігові #Порошенко пройшов крізь натовп бойовиків «НаціАнального корпусу», всупереч заборони Держохорони. Відео
  • #Порошенко остается?! ЦИК печатает в два раза больше избирательных бюллетеней, чем нужно
  • Виборці Садового будуть голосувати за Порошенка?! На Банкову аргентинський кокс із російського посольства підвезли?
  • Фірма порошенківця Гладковського отримала ще півмільярда по таємним угодам. Відео
  • Реформа #Порошенко. 100 грн за пачку, — в Украине рекордно подорожают сигареты
  • «Через задний проход», — соцсети критикуют за трусость #Порошенко, который из-за плакатов о Гандзюк сдал документы в ЦИК с чёрного хода
  • Коломойский уверяет, что для России Порошенко – лучший вариант. Видео
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов