.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Тимошенко Юлія

Суд зобов’язав Генпрокуратуру вивчити виявлені журналістами махінації партії #Тимошенко

Timoshenko-bidna1-500x338

Печерський суд Києва зобов’язав Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження через недостовірні дані у фінансовому звіті ВО «Батьківщина», які встановило розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як пише bihus.info, основою цього рішення стала скарга юристів проекту на бездіяльність прокуратури щодо суттєвих порушень у партійному звіті політичної сили.

Справу відкрито за фактом дій посадових осіб партії, які підпадають під статтю 366 ККУ – «Внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів».

Розслідування «Черга в касу» Мар’яни Мотрунич щодо партійних фінансів виявило суттєві невідповідності між звітом і реальними внесками, що здійснювали донори ВО «Батьківщина». Згідно зі звітом, партія нібито отримувала по декілька тисяч гривень від пенсіонерів, які розповідали, що насправді перераховували по 2, 4 чи 10 гривень.

Крім того, були виявлені випадки, коли вказані у звіті донори взагалі не мали відношення до ВО «Батьківщина» і спростовували будь-які внески.

Детально «розкрити» донорів «Батьківщини» вдалося, зокрема, завдяки роботі аналітиків Громадського руху «Чесно».

19 квітня 2017 року юристи bihus.info повідомили Генеральну прокуратуру про ознаки кримінального правопорушення, виявлені в ході розслідування. За відсутності реакції з боку ГПУ, 25 квітня юристи звернулись до суду.

2 червня суд задовільнив скаргу та зобов’язав прокуратуру внести відомості про справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Громадянка незаконно внесла на рахунки партії «Батьківщина» понад 2,2 мільйона гривень, використавши персональні дані 15 осіб. Відео
  • #Гриценко відмовив #Тимошенко: «Сезонний авітаміноз»
  • #Тимошенко домовилася з Аваковим про результати президентських виборів. Відео
  • 8 технических кандидатов в президенты, — #Тимошенко cфальсифицирует #выборы в окружкомах. Документ
  • «Ми ж поки мети не досягнемо – ми не заспокоїмося». У Раді прокрутили запис розмови мафіозі Коломойського з Тимошенко. Аудіо
  • 500 гривен, — #Тимошенко уличили в массовом подкупе избирателей: работают «черные» штабы
  • Зашкварені. Прямой снял мультфильм, в котором высмеивает баллотирование #Тимошенко. Видео
  • #Ющенко заявив, як #Тимошенко перешкоджала йому отримати Томос. Відео
  • У БПП нагадали, як #Тимошенко зірвала отримання ПДЧ для вступу в НАТО і розвалювала армію
  • #Тимошенко таємно зустрічалась з Пінчуком, – розслідування. Відео
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов