.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Шуфрич Нестор

Прокуратура не забрала у батька екс-регіонала Шуфрича незадекларовані гектари у Конча-Заспі. Подробиці

Shufrich-Nestor2-500x332

 

Суд залишив компанії батька народного депутата від «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича 8 гектарів землі в Обухівському районі Київської області, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відповідне рішення Вищий господарський суд ухвалив 26 грудня 2016 року.

У березні 2016-го перший заступник прокурора Київської області подав позов про витребування землі.

У травні і жовтні минулого року суди першої та апеляційної інстанцій у позові прокурора відмовили. ВГСУ прийняв аналогічне рішення.

На думку суду, прокуратура пропустила строк позовної давності у справі. Суд вирішив, що строк позовної давності сплинув ще у травні 2015-го. А прокуратура подала позов тільки у березні 2016 року. Водночас суд зазначив, що прокуратура не надала пояснень щодо зволікання із позовом.

У 2009 році земля розпорядженнями райдержадміністрації була безкоштовно передана у власність громадянам. Пізніше одноосібним власником землі став батько тодішнього депутата Нестора Шуфрича – Іван Шуфрич. У 2015-му землю передали до статутного фонду ТОВ «Амалфі Девелопмент Груп». Власником цієї компанії є батько нардепа Нестора Шуфрича.

Прокуратура у позові стверджувала, що Обухівська РДА при виділенні землі перевищила повноваження, а також незаконно змінила цільове призначення землі із селянського господарства на індивідуальне садівництво. Ділянка частково знаходиться у прибережній зоні Дніпра, а такі землі не можуть передаватися у власність громадянам, а тільки в оренду.

У декларації Нестора Шуфрича майно батька і, зокрема, ця земля, не відображені. Водночас нардеп повідомив, що має в Козині два будинки на 701,5 кв.м. і 400 кв.м. і земельні ділянки площею 0,9 га.

По сусідству із землею батька Шуфрича ділянка площею 6 га раніше належала нардепу Олександру Онищенку. Сьогодні ця земля перебуває у комунальній власності.

ЦЕ ЦІКАВО

  • За секунды до ДТП сын Шуфрича чуть не сбил 2 человека, — видео с камер наблюдения
  • ДТП із сином Шуфрича: постраждалий – у реанімації, він без свідомості
  • Бидлоеліта. #Кличко-молодший став кумом дружини Медведчука. Фото
  • Прокуратура не забрала у батька екс-регіонала Шуфрича незадекларовані гектари у Конча-Заспі. Подробиці
  • На яких літаках літають депутати Льовочкін, Хомутиннік, Тригубенко, Бойко, Загорій та Новінський. Відео
  • Власниками Київського річкового вокзалу стали Бродський і Шуфрич з Опоблоку. Розслідування Радіо Свобода
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов