.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Федорук Анатолій Петрович

Генпрокуратура повідомила про підозру меру Бучі Анатолію Федоруку

Parchaladze-Fedoruk1-500x333

 

Генпрокуратура повідомила про підозру меру Бучі Анатолію Федоруку, а також секретарю міськради.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє sprotiv.org.

«Спроби відкупитися не проходять. (…) Федоруку інкриміновано незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 млн. грн., а секретарю ради — 1,024 га, який у відсутність Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду», — зазначив керівник ГПУ.

За його словами, в тексті підозри зазначені дуже відомі призвіща «щасливих «нових бучанців».

Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

«Слідство планує відсторонити Федорука від займаної посади. В разі переховування його від слідства, ми змушені будемо оголосити його в розшук для затримання і арешту», — заявив Луценко.

21 липня 2016 року в помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука, а також його соратника – мера Ірпеня Володимира Карплюка, відбулися обшуки слідчих Генпрокуратури. Також обшуки проводилися і в інших місцях, загалом на 31 об’єкті.

Правоохоронці підозрюють обидвох мерів у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по шість років ув’язнення.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006—2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс-голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

16 грудня 2015 року Верховний Суд України відмовив у перегляді рішення, за яким родина Калетника має повернути державі 14,05 га лісів у Бучі. Калетник перебуває у розшуку з грудня 2014 року.

21 липня прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, посилаючись на депутата від БПП Володимира Ар’єва, повідомила, що мер Ірпеня втік за кордон.
Карплюк наразі переховується, хоча стверджує, що перебуває в Україні.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Нардеп Червакова обвинила #Парцхаладзе в сотрудничестве с регионалами. Фото
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов