.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Лавринович Олександр

Екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру

lavrinovich_mercedes1

 

18 серпня 2016 року заступником Генерального прокурора України повідомлено про підозру в остаточному формулюванні колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу. Про це у четвер під час брифінгу розповів Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами розкрадання державного майна колишніми високопосадовцями. Колишній міністр юстиції підозрюється в тому, що у 2013 році, за попередньою змовою групою осіб, вчинив розтрату бюджетних коштів в сумі понад один мільйон доларів США на користь іноземної юридичної фірми з якою безпідставно, в порушення діючого законодавства, було укладено договір на закупівлю Міністерством юстиції України послуг по дослідженню дотримання принципів верховенства права та практики Європейського суду з прав людини у справі відносно Юлії Тимошенко.

Внаслідок цих протиправних дій державі спричинені збитки.

Дії Лавриновича кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні буде спрямовано до суду.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Януковичу й Лавриновичу оголошено підозру у захопленні влади щодо «конституційного перевороту» 2010 року
  • #Лещенко розповів, фігурантом якої кримінальної справи є екс-міністр юстиції #Лавринович. Відео
  • Екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру
  • Екс-міністру часів Януковича Лавриновичу повернули паспорт для виїзду за кордон. Подробиці
  • Политическое животное
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов