.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Пашинський Сергій

ОБСЄ теж розкритикувала закон Пашинського про позасудову спецконфіскацію

Pashinskyi-Sergyi8-470x500

 

Законопроект №4057 про позасудову конфіскацію у разі його прийняття Верховною радою в його теперішньому вигляді може створити суттєву загрозу для гарантій права власності.

Про це йдеться у експертних висновках Організації з безпеки та співробітництва в Європі, які оприлюднив Центр протидії корупції на своєму сайті, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Експерти ОБСЄ проаналізували даний законопроект на прохання голови Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем’якіна.

У висновках відзначається, що вказаний законопроект в цілому відтворює загальну концепцію та підходи іншого проекту закону – «Про особливий режим спеціальної конфіскації майна» №3025 (жорстко розкритикований Міністерством юстиції США), не зважаючи на певні текстуальні відмінності.

Також в ОБСЄ вказують на те, що «концептуальні положення законопроекту не можуть бути визнані такими, що відповідають поширеній в країнах-учасницях ОБСЄ практиці поводження із неправомірно-набутим майном або майном, щодо якого не може бути доведення законність походження, а його розмір не відповідає задекларованим доходам власника».

Експерти ОБСЄ також наголошують на тому, що положення законопроекту можуть створити суттєву загрозу порушення як права особи на справедливий суд, так і гарантій права власності в розумінні Європейської конвенції з прав людини.

Раніше повідомлялося, що Рада Європи оприлюднила коментар, згідно із яким законопроект №4057 про позасудову конфіскацію у разі його прийняття Верховною радою в його теперішньому вигляді суперечитиме багатьом вимогам Європейської конвенції з прав людини та протоколів до неї.

Згодом один з авторів проекту Сергій Пашинський (НФ) зробив неправдиву заяву про відсутність критики ЄС на адресу проекту. У відповідь дипмісія оприлюднила свій коментар на офіційні Facebook-сторінці та наголосила, що ця критика «є позицією Євросоюзу».

Група депутатів міжфракційного об’єднання «Єврооптимісти» виступила із заявою, що прийняття законопроекту №4057 про позасудову конфіскацію, який ухвалений в першому читанні, суперечить інтересам держави.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Скандальна фірма з оточення Пашинського таємно отримала 200 мільйонів від Міноборони
  • #Пашинський нацькував Нацполіцію однопартійця Авакова на свою підлеглу Блистів, якій погрожував вбивством
  • На Пашинського відкрили кримінальну справу за погрозу вбивства
  • «Укроборонпром» та Пашинський засудять журналістів за публікацію про корупцію в оборонці
  • «Наживаются на войне»: Пашинского и Винника обвинили в «распиле» оборонки
  • Муженко заважає Пашинському з Народного фронту розкрадати майно ЗСУ, – Донік
  • Генпрокуратуру зобов'язали надати адвокату Хімікуса матеріали справи про стрілянину Пашинського
  • Стрілянина нардепа Пашинського: адвокат розповіла нові подробиці
  • Аваковщина. Справу про стрілянину депутата Пашинського закрили. Потерпілого притягують до адміністративної відповідальності
  • Аваковщина. У СІЗО повісили організатора побиття коханки Пашинського Тетяни Чорновол
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов