.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Гладчук Вадим

Злочини банди Короля покриває… «мент-ленінець» Кошмак? Розслідування

Koshmak-Vadym1-500x460

Чому не карають злочинців, які загрожували життю відомого журналіста Вадима Гладчука й перешкоджали його професійній діяльності? Відповідь на це запитання повинні надати правоохоронні органи Київщини, котрі чомусь «забули» внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ці кримінальні діяння.

Як уже повідомлялося, 12 червня 2015 року в сільському клубі Бобриці було призначене так зване «обговорення» щодо об’єднання громад. Під час лобіювання своїх антизаконних планів організатори цього дійства намагалися вчинити розправу над відомим журналістом Вадимом Гладчуком.

«Я, як редактор видання sprotiv.org, що висвітлює суспільно-політичне життя Київщини, зайшов о 17.00 до сільського будинку культури, — розповідає Вадим Гладчук. — Директор клубу Урбатіс Казімір Олександрович одразу почав вимагати, щоб я «записався». Він підсунув мені якийсь папірець, щоб я вказав свої персональні дані (ПІБ, адресу, назву ЗМІ). Коли я почав фотографувати на камеру телефона своє посвідчення (біля паперу із записом), Урбатіс почав забороняти мені це робити. Він кричав, погрожував і вимагав, щоб я залишив будинок культури».

Щоб захистити свої права, Вадим Гладчук викликав міліцію (за телефоном 102). На жаль, погрози на адресу журналіста не припинилися.

«Близько 18.10 заступник голови села Бобриця Олександр Усік пригрозив, що задушить мене галстуком, — продовжує редактор опозиційного видання. — Це сталося після того, як я на відеокамеру записав його пояснення щодо розкрадання арештованого піску.

Свідками цих погроз були журналіст Тетяна Трайдакало, Вікторія Полець, Марія Гуриненко та інші мешканці села. Ще один член цієї організованої злочинної групи, яка почала штовхатися, нецензурно вилаявся щодо мене як журналіста», — розповів Гладчук.

Під час тих зборів також «відзначився» Бобрицький сільській голова Олександр Король: ввечері того ж дня (близько 19.50) він публічно погрожував Гладчуку розправою – викинути «неугодного» журналіста до сміттєвого бака.

Король і сміттєвий бак

Король і сміттєвий бак

Бак спеціально за його наказом затягнули до зали будинку культури.

На фото Гладчук показує скільки вкрали у держави піску Король Бобриці і його спільники

На фото Гладчук показує скільки вкрали у держави піску Король Бобриці і його спільники

Причина цієї ненависті загальновідома: раніше на сторінках інтернет-видання sprotiv.org були опубліковані критичні статті про сільського голову та інших посадових осіб Бобрицької сільради: вони «прославилися»свавіллям, розкраданням лісу, піску та скоєнням інших злочинів.

Зважаючи на заяви та звернення Вадима Гладчука до суду, при повіній бездіяльності корумпованої місцевої міліції, було відкрито чотири кримінальні провадження, в яких фігурують Олександр Король та його поплічники.

Перешкоджання журналістській діяльності Гладчука кваліфікується за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу: переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою (за такі правопорушення передбачено штрафом — до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років).

Проте, як з`ясувалося, на лаву підсудних також «проситься» новоспечений керівник міліції Києво-Святошинського району з вельми символічним прізвищем — чи то Кошмак, чи то Кошмар. Саме через злочинну бездіяльність його підлеглих грубо порушені вимоги ч. 1 ст. 214 КПК: замість того, щоб внести ці відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), головний районний мент чомусь вкотре «не може» визначити підслідність та розпочати досудове розслідування, традиційно розсилаючи ганебні відписки звертатися до суду з цивільними позовами по кримінальним злочинам.

vidm-Koshmak1

Ще один малоприємний факт: Києво-Святошинський район наскрізь «просмердівся» символами комунізму: навіть ленінський бюст «красується» у кабінеті слідчого Ігоря Щеннікова!

Shennikov-Igor1

Лейтенант міліції Щенніков любить колекціонувати комуняцький «антикваріат»

І це при тому, що Верховна Рада заборонила пропаганду та символіку комуністів і нацистів. До речі, цей антикомуністичний Закон (№317-VIII) було ухвалено 9 квітня 2015 року, а Вадима Кошмака призначили на посаду на день раніше. Саме 8 квітня начальник обласної міліції Вадим Троян представив свого підлеглого в актовій залі Києво-Святошинського райвідділу міліції (де були присутні міліціонери, керівники місцевих органів самоврядування, представники районної прокуратури та громадськість).

Тоді відомий захистник України, що звільняв Маріуполь у 2014 році від банд російських загарбників у складі батальйону «Азов», Троян зазначав, що «керівництво головного управління і він особисто відповідально віднеслися до підбору кандидата», який начебто «здатен «витягнути» самий складний район…». У свою чергу, новоявлений «троянський кінь» дякував за довіру та запевняв, «що прийшов на цю посаду з великим бажанням працювати і змінювати міліцію для людей, готовий до конструктивного діалогу з особовим складом і громадськістю, і вірою у те, що правоохоронна система зміниться на краще».

«Мент-ленінець», на райвідділі якого станом на 5 червня 2015 року висіла табличка «Карла Маркса,88» давно перейменованої на Хрещатик вулиці Боярки, досі керується старим компартійним КПК, коли заяви про злочини автоматично не заносили до ЄРДР.

Редактор газети Правошукач Юрій Шеляженко був шокований комуно-фашистською символікою на мурах райвідділку

Редактор газети Правошукач Юрій Шеляженко був шокований комуно-фашистською символікою на мурах райвідділку

Навіщо Кошмак творить таке беззаконня? Кому це вигідно?

Відповідь на це питання ми надамо у наших майбутніх розслідуваннях.


Сергій Федорчук, Національне бюро розслідувань України

ЦЕ ЦІКАВО

  • COVID-19? У середині березня я почав хворіти на «чудну хворобу», — Гладчук
  • Гладчук: я вимагаю політичної відповідальності Зеленського та його слуг за брехню, зраду, корупцію, узурпацію влади, обмеження свободи слова та руйнування нашої Української держави
  • Зеленский відцензурував Гімн України, — розслідування
  • Редактор Спротиву Гладчук балотується у народні депутати по 223 виборчому округу (Київ, Шевченківський район). Фото
  • Гладчук закликає Авакова не зловживати владою та не залякувати тих, хто критикує Зеленского
  • Гладчук закликає Зеленського підписати указ про кастрацію депутатів, які голосували за тоталітарні закони
  • Гладчук знайшов для Зеленского 3 фото на тему значення парадів
  • Окупанти не виконують домовленості з Зеленським і не відводять свої війська від Станиці Луганської
  • Редактор sprotiv.org Гладчук закликав генерала Козловського не перетворюватися на генерала Пукача
  • #Київпрайд: Кохайтеся, чорнобриві, Та не з москалями, — Т.Г. Шевченко
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов