.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Російський телеканал «Дождь» показав страти рашистами українських полонених. 2 відео. 18+

ukr-Rip-katuvanya1-500x375

Фотографія, зроблена 16 лютого 2015 у Донецькому аеропорту. Це тіла розстріляних українських солдат. І у них зв’язані руки.

Російському телеканалу «Дождь» стало відомо про епізод, який може поповнити доказову базу військових злочинів російських окупантів та їх маріонеток на Сході України.

Журналіст Тимур Олевський дізнався про розстріли українських військовополонених.

Журналіст вказав на той факт, що під час так званого параду полонених в Донецьку один з бойовиків відсунув кілька людей від полонених українських бійців зі словами «вистачить йому розстрілу».

Також він звернув увагу на запис бойовиків, на якому показана вантажівка з українцями, яку захопили проросійські сили. На записі видно як переважаючі за кількістю рашисти вбивають пораненого українського бійця. Це при тому, що один з терористів виступає проти вбивства, але інший його не слухає, після чого чутні постріли.

Йдеться про ситуацію 9 лютого 2015 року, коли бійці 30-ї механізованої бригади потрапили під обстріл під Дебальцевим.

Канал ідентифікував трьох українських військових, і констатував, що мінімум двоє з них були живі на момент проведення зйомки. Кілька тижнів тому, за даними каналу, українські волонтери забрали їхні тіла з моргу Донецька.

При цьому в «поліції ДНР» брешуть, що українці загинули нібито під час бойових дій, і про можливі розстрілі вони нічого не знають.

Бойців ВСУ поховали спочатку в Донецьку, але після ексгумації їх тіла все ж передали родичам.

«Дощ» звернувся до анонімних представникам Міноборони України та угруповань бойовиків, отримавши підтвердження тому, що вбивство полонених — це правда.

Якщо говорити про українську сторону, то канал зазначає, що так можуть чинити з так званими кадирівцями — чеченськими окупантами, які відомі своєю жорстокістю.

Канал дав слово зраднику України Олег Царьову, який при Вікторі Януковичі був народним депутатом від партії регіонів, а тепер називає себе представником «народного фронту Новоросії», і він сказав, що такі вбивства — це неминучі будні війни.

Раніше у відповідь на питання порталу Kyiv Post про долю військовополоненого Ігоря Брановицька бойовик ДНР на прізвисько Моторола заявив, що особисто розстріляв понад 15 кадрових військових української армії.

Це визнання лягло в основу заяви Amnesty International про військові злочини, скоєні бойовиками окупованого Донбасу.

Такі визнання робилися і раніше: Ігор Гиркин відразу після взяття Слов’янська рік тому заявив, що практикує позасудові розстріли, а протягом усього року в зоні бойових дій виявлялися таємні поховання.

Також правозахисники вивчили відео з полоненими і фотографії з донецького моргу.

«]

 

На тілах, за їхніми даними, присутні кульові отвори в області грудей і голови. Військових, швидше за все, взяли в полон у боях під Дебальцевим.

«]

 

Анна Ткаченко, Національне бюро розслідувань України

 

 

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов