.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Мірошниченко Ігор

У війні Шуфрича, Пінчука і Хорошковського за 26 га київської землі «свободівець» Мірошниченко вписався на боці останнього. Відео

reideri1-300x271

 

Територію в 26 га на березі Дніпра в Києві, за яку змагаються кілька бізнес-груп, контролює зараз ГО «Водно-моторного комплексу «Видубицький», яка є підконтрольна бізнесмену Валерію Хорошковському. Допоміг встановити цей контроль Ігор Мірошниченко, який, будучи народним депутатом від «Свободи», на чолі озброєних людей розігнав охорону і встановив приймальню народного депутата. Про це йдеться у сюжеті Олександра Гуменюка для «Слідства.Інфо» на «Громадському».

Конфлікт за ці землі розпочався в 2001, коли ТОВ «Ласпі» придбало у Фонду Держмайна ремонтно-відновлювальний пункт (РВП-1), який знаходиться на землях навколо озера Видубичі. РВП – це фактично місце для відстою сотень маленьких човнів пересічних мешканців столиці.

Засновниками ТОВ «Ласпі» були В’ячеслав Піонтковський і ТОВ «Реал Груп», засноване нині покійною матір’ю Нестора Шуфрича. Згодом об’єкт кілька разів перепродавали.

Зараз Піонтковський є засновником компанії «Скоробей», яке орендує комплекс в ТОВ «Приватбудсервіс»», засновником якого є помічник Шуфрича В’ячеслав Черепаня.

Оскільки структурам Шуфрича не вдалось орендувати землю під комплексом, в 2004-му відтиснути нардепа з ділянки взялось ТОВ «Дніпроекологія» з оточенння Віктора Пінчука. Ця компанія є засновником ТОВ «Дніпроекологія-Інвест». Юридична адреса останнього – Паньківська, 11. Там же зареєстровано й телеканал ICTV.

У 2013 році на цю ділянку почав претендувати Валерій Хорошковський через «Водно-моторний спортивно-фізкультурний клуб «Видубицький» і його керівника – Володимира Стрілу, який заручився підтримкою «Свободи». Розгін охорони фірми Піонтковського стався за допомогою близько 100 озброєних людей. Тодішній нардеп Ігор Мірошниченко в телефонній розмові з журналістом заперечив свою присутність при цьому, однак на камерах відео спостереження він залишився зафіксованим.

Люди Стріли і сьогодні контролюють озеро і прилеглі території. У судах же фірма Пінчука домоглась рішення Вищого адміністративного суду скасування наказу ФДМУ від 2001 року, який передавав комплекс структурі Шуфрича. У березні 2015-го було відмовлено і в апеляції.

Тим часом власники моторних човнів об’єднались у ГО «Видубай», пропонуючи міській владі створити комунальне підприємство, яке б взяло цю ділянку під свою опіку, зважаючи на її рекреаційне значення.

Хоча  поки міська влада визначалася з власником землі, на території РВП-1 незаконно з’явилось вже кілька споруд, в тому числі тенісні корти і п’ятиповерховий оздоровчий комплекс, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

ЦЕ ЦІКАВО

  • У війні Шуфрича, Пінчука і Хорошковського за 26 га київської землі «свободівець» Мірошниченко вписався на боці останнього. Відео
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов