.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Шепелев Олександр

У Росії затримали мафіозі та екс-нардепа Олександра Шепелєва

Shepelevi1-500x333

 

19 березня 2015 року ввечері в підмосковному селищі Горки в ресторані «Вітерець» співробітниками ФСБ РФ і кримінального розшуку МВС РФ був затриманий депутат ВР України 5,6 скликань Олександр Шепелєв, який переховується від українського правосуддя після втечі з Київського СІЗО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український журналіст Артем Шевченко, повідомляє sprotiv.org.

За його словами, разом з ним був затриманий його двоюрідний брат на прізвище Панченко, який був за кермом автомобіля при вивезенні втікача влітку 2014 року з території лікарні швидкої допомоги в Києві, де Шепелєв симулював хворобу.

«Конвоїр Бондаренко, який допоміг втекти Шепелеву, поки що перебуває в розшуку Інтерполу і не затриманий. Зараз вирішується питання про обрання санкції про запобіжний захід — екстрадиційний арешт», — повідомив журналіст.

«Шепелев переховувався від правосуддя в підмосковному закритому госпіталі за сприяння відомого російського бізнесмена вірменської національності, президента одного з баскетбольних клубів РФ. Затримання відбулося на підставі міжнародного ордера Інтерполу та запиту правоохоронних органів України», — написав Шевченко.

Він також додав, що Шепелєв, як безпосередній учасник процесу, багато знає про історію приватизації Криворізького залізорудного комбінату, який виявився предметом великої олігархічної війни Пінчук vs Коломойський в суді Лондона і в Україні.

Як відомо, Шепелєв в ніч на 6 липня 2014 року втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку» на суму більше 220 млн грн за часів прем’єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.

Окрім того екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради «АвтоКразБанку» Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера «Родовіда» Сергія Дядечка.

Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році перейшов у фракцію партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Затриманий зрадник-мафіозі Шепелєв мав посвідчення підполковника МГБ ДНР. Фото
  • Побег из-под стражи в Украине стоил мафиози Шепелеву $1 млн
  • «Мои люди паковали и передавали Турчинову миллионы долларов», — мафиози Шепелев сдал подельника. Подробности
  • Беглого экс-нардепа Александра Шепелева выпустили из СИЗО в России. Подробности
  • В ряды украинских банкиров затесался беглый убийца Александр Шепелев. Расследование
  • Суд визнав недійсним договір «Родовід банку» з оточенням Шепелєва на 300 мільйонів на надання адвокатських послуг
  • Экс-депутат Шепелев устроил спектакль в московском суде: дважды терял сознание. Подробности. 2 фото
  • У Росії затримали мафіозі та екс-нардепа Олександра Шепелєва
  • Ирине Литвиновой за заведомо неправосудное решение в отношении Галины Шепелевой ничего не будет. Подробности
  • Як мафіозі Олександр Шепелев радив Януковичу вбити Тимошенко у камері. Аудіозапис. Подробиці
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов