.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Луценко Юрій

Заяви генпрокурора Луценка щодо посла Йованович неправдиві, – Держдеп США

Lucikvodka1

 

Заяви генпрокурора України Юрія Луценка про те, що посол США в Україні Марі Йованович нібито дала йому список людей, яких попросила «не переслідувати», неправдиві.

Про це йдеться у відповіді представника Державного департаменту США на запит «Української правди», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Посол Йованович представляє президента Сполучених Штатів в Україні, і Америка підтримує посла та її заяви. Твердження генерального прокурора України не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію посла Йованович», — йдеться у відповіді.

У Держдепі додали, що такі звинувачення на руку «лише корумпованим діячам».

«Україна, як і Сполучені Штати, вільна країна з вільною пресою. Політики, експерти і засоби масової інформації мають право ділитися своєю думкою, що є частиною політичного процесу. Це не означає, що твердження є правдивими», — йдеться у відповіді представника Держдепу США.

Водночас зазначається, що такі напади «подвоюють рішучість» США допомагати Україні в боротьбі з корупцією.

«Ми завжди наголошували на необхідності здійснення реформ, які відповідають вимогам українського народу, поставленими під час Революції Гідності. Довгостроковий успіх і стійкість України залежить від її відданості курсу реформ, зокрема боротьбі з корупцією. Щоб досягти успіху, Україні потрібні віддані справі урядовці та міцні антикорупційні інституції», — йдеться у відповіді.

Також наголошується, що США «відданні тому, щоб співпрацювати з нашими партнерами в Україні».

«За браком політичної волі з боку України, як наприклад, з боку Генеральної прокуратури, ми виконуємо наші обов’язки перед американськими платниками податків, і переміщуємо кошти допомоги туди, де вони можуть привести до позитивних змін», — йдеться у відповіді.

У Держдепі додали, що їм відомі повідомлення у ЗМІ щодо заяв керівника НАБУ.

«Ми радимо вам звернутися до НАБУ по коментарі щодо зазначених заяв», — йдеться у відповіді на запит.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила «не переслідувати».

Також Луценко заявив, що розслідує втручання з України у вибори в США на користь Клінтон.

14 березня народний депутат Борислав Розенблат, який є обвинуваченим у так званій «бурштиновій справі», оприлюднив запис, на якому людина із голосом директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника розповідає, що допомагала кандидату у президенти США Гілларі Клінтон під час виборів у 2016 році.

31 травня 2016 року народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії «Наша Україна» і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з «чорною бухгалтерією».

У жовтні 2017 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом нардепа Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та до нардепа від БПП Сергія Лещенка. Він звинувачував їх у розповсюдженні матеріалів справи для впливу на вибори президента США.

У грудні 2018 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії Ситника і Лещенка щодо розголошення інформації щодо Пола Манафорта.

7 березня суд у США дав екс-політтехнологу Партії регіонів і керівнику виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту 3,9 років в’язниці за шахрайство.

13 березня американський суд засудив Манафорта ще до 3,5 років за скоєння ним низки злочинів – відмивання грошей, перешкоджання правосуддю, неповідомлення про лобістську роботу, яка принесла йому десятки мільйонів доларів протягом більш, ніж десяти років.

У цілому після вироків двох судів Манафорт отримав 7,5 років в’язниці.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Як одним підписом Луценко зруйнував справу проти Бахматюка на 1,2 мільярда. Розслідування
  • Генпрокурор #Луценко забрав у НАБУ справу про виведення 1,2 мільярда з банку Бахматюка
  • Заяви генпрокурора Луценка щодо посла Йованович неправдиві, – Держдеп США
  • Луценко заявил, что пленки Мельниченко – операция ФСБ против Кучмы
  • 5,5 млрд доларів, — на вкрадені з «Приватбанку» гроші купували яхти і картини Пікассо
  • Репресії по-новому. Генпрокуратура Луценко отримала доступ до телефонів «автомайданівців» у сфабрикованій справі про «побиття яйцями»
  • Генпрокурор #Луценко звинувачує громадських активістів у ''тотальній ненависті до влади''
  • Кучмізм переміг! Майно майора Мельниченка арештували, є клопотання Генпрокуратури про взяття його під варту
  • Суд разрешил Генпрокуратуре Луценко получить доступ к звонкам и переписке журналиста «Новое время» Кристины Бердинских
  • Депутати вимагають зустрічі з Луценком через доступ ГПУ до телефону журналіста Радіо Свобода Седлецької
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов