.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Медведчук Віктор

Фільм про Стуса цензурували, видаливши усі згадки про кума президента РФ Путіна Медведчука

Medvedchuk-Victor6-500x315

 

Глава уряду Володимир Гройсман доручив очільникам Мінкульту та Держкіно «зробити все можливе», щоб у фільмі про Василя Стуса, яка невдовзі має вийти на екрани, історію було подано «чесно, повністю і без перекручувань».

Про це прем’єр написав 11 серпня 2018 року на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись», — заявив Гройсман.

Напередодні стало відомо, що зі сценарію фільму про дисидента Василя Стуса, який має вийти на екрани у 2019 році, видалили усі згадки про кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука, який виступав захисником у процесі над поетом, хоча сам Стус від нього відмовився.

Зі слів учасників знімального процесу, «продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука» і сказали, що якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом».

Фільм створює UM-GROUP Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Продюсер стрічки Артем Денисов підтвердив інформацію про видалення сцен зі стрічки, однак, за його словами, сцену з Медведчуком вирізали лише через питання хронометражу фільму. Інформацію про дзвінок від імені Медведчука Денисов назвав фейком.

Про зникнення Медведчука зі сценарію повідомив актор Геннадій Попенко.

«Проходячи кастинг на фільм «Стус», я читав сценарій до фільму. У ньому БУЛА сцена останнього суда над Стусом. Саме того суда, що його Стус та українська інтелігенція не визнавали, але адвокат Стуса, товариш Медведчук, визнав не лише суд, а й Стусову «провину».

Хід справжнього адвоката-захисника. А потім було останнє заслання Василя Стуса, із якого він не повернуся. Український класик помер у радянському таборі лише за 6 років до здобуття Україною незалежності.

Нещодавно побачив , що сцени суду вже немає у фільмі. Запитав про це у акторів, що грають у фільмі. Вони підтвердили, що сцени суду вже немає. Її прибрали зі знімального графіка, нікого не попередивши. Навіть такого персонажа, як Медведчук, у фільмі вже немає. Проте кастинг на нього був, актора було знайдено і він готувався до зйомок.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Хроніки окупації. Кум хуйла подав до суду через журналістські розслідування
  • Кум Медведчуків 22-й у списках преЗЕдентської «Слуги народу» не має законного права обиратися у парламент, — розслідування. Відео
  • #Садовий пропонує #Порошенко за законом воєнного стану обміняти Медведчука на українських військовополонених. Відео
  • #Крим сьогодні є Росією, – #Медведчук похвалився відпочинком на окупованому півострові
  • #Медведчук купил все СМИ, — Институт массовой информации обнародовал шокирующие данные
  • Продався? Син Стуса був у журі конкурсу, який проводив Медведчук. Відео
  • Фільм про Стуса цензурували, видаливши усі згадки про кума президента РФ Путіна Медведчука
  • Кум Путина будет баллотироваться в украинский парламент
  • #Медведчук проти #Лещенко подавав 10 позовів
  • Почему Порошенко до сих пор сотрудничает с Медведчуком? Расследование
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов