.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Єфімов Максим Вікторович

Янукович продав «Донбасенерго» нардепу від БПП Максиму Єфімову

Yanuk-babki1-500x354

 

ПАТ «Донбасенерго» змінило свого бенефіціара.

Про це Економічній правді розповіло джерело на ринку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За його словами, старший син Віктора Януковича Олександр втратив відношення до «Донбасенерго», поступившись роллю її куратора депутату Верховної Ради Максиму Єфімову.

«Операція була відкрита в червні і зараз знаходиться на завершальній стадії оформлення», — каже джерело.

За його словами, структурам Єфімова буде проданий весь пакет Януковича і його молодшого ситуативного бізнес-партнера Ігоря Гуменюка в «Донбасенерго» — 60,8% акцій.

Наразі цей пакет оформлений на ПрАТ «Енергоінвест холдинг».

Як повідомляла ЕП, у 2016 році бенефіціарами «Енергоінвест холдингу» стали Андреас Церні (Греція) та Роберт Бенш (США).

Справжнє ім’я Андреаса Церні — Андрій Чорний. Він є вихідцем з України і на енергетичному ринку сприймається в ролі вихованця господаря шахти ім. Засядька (Донецьк) Юхима Звягільського.

У свою чергу Роберт Бенш відомий учасникам ринку в ролі представника інтересів Михайла Афендикова — американського бізнесмена українського походження, який володіє Cub Energy Inc, яка контролює в Україні газовидобувні компанії «Куб-газ» і «Тісагаз».

На момент опосередкованого придбання мажоритарного пакету акцій «Донбасенерго» (в 2015—2016 роках) Церні і Бенш позиціонували себе в ролі нових господарів цієї енергокомпанії.

Джерела ЕП стверджують, що вони були номіналами, які фронтували Олександра Януковича, який саме в той момент відчував максимальні проблеми зі збереженням контролю над своєю власністю в Україні.

Сьогоднішня угода, в рамках якої бенефіціаром «Донбасенерго» став Єфімов, реальна: компанія дійсно вийшла з-під контролю Януковича.

До цього придбання ключовим активом Єфімова в Україні був завод «Енергомашспецсталь» (Краматорськ), який він контролює в ситуативному партнерстві з російською державною групою «Росатом».

 

ЦЕ ЦІКАВО

  • Нардеп з БПП Максим Єфімов за місяць купив державних облігацій на понад 413 мільйонів
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов