.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
// ви читаєте...

Новини

Держдеп США: настав час Росії відповісти за #МН17

terrorist-putin1-500x375

 

У Держдепі США заявили, що повністю довіряють висновкам міжнародної Спільної слідчої групи щодо катастрофи літака MH17, повідомляє sprotiv.org.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту.

«США повністю довіряють висновкам Спільної слідчої групи (JIT), представленим сьогодні (24 травня — ред) голландською прокуратурою: для ураження літака Малазійських авіаліній МН-17 була застосована ракетна пускова установка з 53-ї зенітної бригади РФ, розташованої в Курську», — наголошується у документі.

«Ці висновки підтверджують і доповнюють деталі того, що ми сказали в перші дні після цієї трагедії: MH17 був збитий зенітною ракетою „Бук“ класу земля-повітря, випущеною з території на сході України, яка була під контролем Росії та сил, очолюваних Росією», — підкреслили у Держдепі.

Також у США нагадали про рішення Радбезу ООН, що «всі причетні мають бути притягнуті до відповідальності», а всі держави повинні повною мірою взаємодіяти в зусиллях щодо встановлення такої відповідальності.

«Ми закликаємо РФ дотримуватися й виконувати Резолюцію 2166 Ради Безпеки ООН (від 2014 року). Настав час для Росії припинити свою брехню й відповідати за свою роль в ураженні літака», — заявили у Вашингтоні.

Крім цього, у Держдепі  висловили впевненість у здатності голландської системи кримінального правосуддя переслідувати відповідальних у законний і справедливий спосіб.

«Ми знову висловлюємо наші глибокі співчуття сім’ям і друзям жертв та закликаємо до встановлення справедливості від імені 298 невинних цивільних осіб, які загинули в той день», — йдеться у заяві.

Раніше міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття літака рейсу МН17 дійшла висновку, що малайзійський «Боїнг» було збито над Донецькою областю у 2014 році зенітно-ракетним комплексом «Бук», що прибув до України з 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ, що розташована під Курськом.

Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва може визнати висновки міжнародної Спільної слідчої групи щодо катастрофи літака MH17 тільки у тому випадку, якщо буде приймати повноцінну участь в розслідуванні.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) — Куала-Лумпур (Малайзія), розбився у Донецькій області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

В іншій доповіді Bellingcat опублікував фото «Бука 332», зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.

ЦЕ ЦІКАВО

  • Верховний суд остаточно затвердив вбивці журналіста Гонгадзе довічне ув'язнення
  • Зеленського за ґрати, — на Банковій протестують через ув'язнення Стерненка. Відео
  • Как герой россии Моторола расстреливал дома в Донецке из гранатомета. Запрещенное Роскомнадзором видео
  • Чекісти у 1921 році вбили Маестро Різдва Миколу Леонтовича, щоб світ не почув українські колядки
  • Аваковщина. Студентки з університету внутрішніх справ танцюють «блатняк» рашистської групи «Воровайки» — «Наколочки». Фото. Відео
  • Зелені гниди хочуть запровадити обов'язковий техогляд в Україні для всіх видів транспорту
  • Посольство США закликає режим Зеленського до швидкого розслідування спалення машини журналістів з Радіо Свобода
  • Соинвестора Sky Mall Хиллара Тедера обвинили в коррупции. Расследование
  • Светлана Хакала. Как мошенничают с покупкой недвижимости в Албании. Расследование. Видео
  • Слуги народу роблять «тендерну палату». Продавців та орендодавців нерухомості хочуть змусити “башляти” мутним брокерам екс-регіонала Яценка
  • Обговорення

    Нажаль, коментарі закрито.

    К сожалению, комментарии закрыты.

    квартиры от хозяев
    Close
    Додавайтесь у соц.мережах
    Не пропустіть наші свіжі новини
    БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов